Āboltiņa: Zatlera Reformu partijas dibināšana ir kļūda • IR.lv

Āboltiņa: Zatlera Reformu partijas dibināšana ir kļūda

55
Solvita Āboliņa un Valdis Zatlers pie Saeimas. Foto: Lauris Vīksne, F64

Eksprezidenta Valda Zatlera Reformu partijas dibināšana ir kļūda, atzinusi Saeimas priekšsēdētāja un Vienotības līdere Solvita Āboltiņa.

Nopietnu sociāli ekonomisko mērķu īstenošanai ir nepieciešama politisko spēku konsolidēšana, nevis vēl vienas sīkpartijas dibināšana, uzskata Āboltiņa, ziņo LETA. 

Zatlera publiskoto desmit punktu “manifestu” viņa uzskata par ļoti shematisku, pēc kura grūti spriest, kāda būs jaunā partija, vēl jo vairāk tāpēc, ka pagaidām netiek atklāta Zatlera domubiedru komanda. 

Par savu vēlmi izstāties no “Jaunā laika” un “Vienotības” ir paziņojuši Saeimas deputāti Klāvs Olšteins un Guntars Galvanovskis, kuri arī ir apliecinājuši gatavību pievienoties Zatlera Reformu partijai. 

Jau ziņots, ka “Vienotība” aicināja Zatleru pievienoties apvienībai un pat kļūt par vienu no tās līderiem, bet 9.jūlijā sarīkotajā preses konferencē viņš paziņoja, ka 23.jūlijā tiks rīkots Zatlera Reformu partijas dibināšanas kongress. 

Preses konferencē Zatlers arī paziņoja, ka viņa partija nesadarbosies ar “oligarhu” partijām – Tautas partiju, Zaļo un zemnieku savienību, kā arī LPP/LC. Savukārt, lai sadarbība notiktu ar “Saskaņas centru”, tam būs jāatzīst Latvijas okupācijas fakts.

Komentāri (55)

raimondsb_mail_lv 12.07.2011. 16.16

Zatlers jau neko nešķeļ – tieši otrādi, viņš pārsvarā apvieno, savāc visas tās balsis, kas pašlaik līdinās pa gaisu un meklē sev mājvietu. Vienotībai ir savs stabils elektorāts ( apm. 2/3 no pašreizējā skaita ) un nekādi spēki nespēj to aizvilināt. Vienotība, ja labi pastrādās vēlēšanās, var pat noturēt pašreizējo līmeni. Domājošu vēlētāju neietekmēs pat tas, ja Āboltiņa trīs reiz dienā “piecirtīs” kājiņu. Apvienoties, jeb taisīt bloku ar Vienotību Zatleram vajadzēs uz reiz pēc vēlēšanām, lai prezidentam būtu vieglāk nominēt ministru prez. kandidātu. Zatleram vissvarīgākais ir savākt savā komandā pēc iespējas vairāk sev uzticamu cilvēku.

+17
-1
Atbildēt

2

Laumiņa 12.07.2011. 16.33

Varbūt tomēr nav kļūda, ja Zatlera partijas bez šaubām daļēji arī populistiski iegūtās balsis Saeimā pievienos kopējai lietai. Vienotība tik daudz manuprāt nemaz nezaudēs. Drīzāk zaudēt var citi populisti -ZZS. Lai saglabātu savas vietas Saeimā, manuprāt pēdējais brīdis ir “glābties” Zaļajiem, taču ir aizdomas, ka tā suņa siksna, ko tur Lembergs, ir trakoti īsa. Bet pats svarīgākais, reformu partija varētu piesaistīt rietumnieciskos krievus, beidzot izmantojot arī krievu potenciālu valsts celšanā. Ļoti kļūdains varētu būt bijis līdzšinējais priekšstats, ka krievus pārstāv tik SC un PCTVL, kuras abas patiesībā pārstāv Krieviju un pirmā bez šaubām arī saistīta ar saviem oligarhiem un to interesēm. Varbūt beidzot patiesajiem Latvijas krieviem būs par ko balsot, nevis kā līdz šim iedzīt viņus stūrī un atņemt jebkādas izvēles iespējas kā nu vienīgi vispār nepiedalīties.

+17
-2
Atbildēt

0

Laumiņa 12.07.2011. 16.40

Ar Vienotību būs viss kārtībā un būtu vēl labāk, ja viņiem izdotos “uzlikt iemauktus” dažam labam ar pārliekām ambīcijām sirgstošajam kā Āboltiņai un Ģirtvaldim. Reizēm pat ir neērti redzēt šo viduvējību aktivitātes. Es ,protams, balsošu par Vienotību kā vienmēr.

+14
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu