Referenduma dienā dibinās "Zatlera reformu partiju" • IR.lv

Referenduma dienā dibinās “Zatlera reformu partiju”

151
Foto:Andrejs Terentjevs,F64

Valdis Zatlers startēs vēlēšanās ar savu partiju, lai īstenotu līdz galam “gudras reformas”

Eksprezidents Valdis Zatlers dibinās jaunu politisko partiju un interneta vietnē valdiszatlers.lv aicina tai pievienoties ikvienu, kas atbalsta manifestā formulētos 10 pamatprincipus, starp kuriem ir efektīva pārvalde, neatkarīga tiesu vara, veselīga ekonomika, solidaritāte, pilsoņu līdzdalība.

“Tautas izturība un krīzes mācība mums devušas vienreizēju iespēju — nepieciešamas un gudras reformas beidzot īstenot līdz galam un nesavtīgi veidot valsti tādu, kurā mēs un mūsu bērni gribam dzīvot, mācīties un strādāt,” teikts topošās partijas manifestā.

Manifests sastāv no 10 vispārīgiem punktiem, kas formulēti vienā vai pāris teikumos. Pirmais punkts skan “Vienkārši, skaidri un vienādi spēles noteikumi visiem bez izņēmuma”, bet pēdējais: “Visi ir mūsējie, kas stāv un krīt par Latvijas valsti, tās cilvēkiem un godā latviešu valodu.” 

Pārējos puntos runāts par “mazu un praktisku” pārvaldi, “neatkarīgu, ātru un taisnu” tiesu varu, spēcīgām ģimenēm un kopienu solidaritāti, veselīgu ekonomiku un “samaksājamiem” nodokļiem, Eiropā konkurētspējīgu izglītību, pilsoņu iniciatīvām vietējā un nacionālā līmenī,  godīgu konurenci zemniekiem un uzņēmējiem, kā arī teikts, ka nodokļu maksātāji “atbildīgi un patstāvīgi” jālemj par savu bērnu labklājību un veselības aprūpi.

Valdis Zatlers sestdien preses konferencē vēl neatklāja citus partijas dibinātājus, jo daudzi pašlaik strādājot savā profesijā un nevarot piedalīties procesā publiski, vēsta LETA. 

Zatlers arī pavēstīja, ka viņa veidotais politiskais spēks noteikti nesadarbosies ar partijām, kuras viņaprāt kontrolē oligarhi – Tautas partiju, Zaļo un zemnieku savienību un LPP/LC.

Sadarbībai ar “Saskaņas centru” nosacījums ir latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas un Latvijas okupācijas fakta atzīšana.

Komentāri (151)

mxblack 08.07.2011. 18.32

Rītdiena solās būt ļoti interesanta. Es gaidu patīkamas un lietderīgas ziņas. Lai mums izdodas!Tā nedrīkst ilgāk dzīvot, kad nav rītdienas un parītdienas, kad nav nekādu cerību un pozitīvu pārmaiņu, kad nekauņas bauda mūsu pelnītos labumus un mums pašiem uzspļauj, kad mani bērni un viņu bērni ir spiesti dzīvot svešumā lai varētu izdzīvot. Kad blēdības, krāpšanās, atklāta valsts izzagšana ir norma un normāla parādība, kad visi likumi darbojas tikai lai visas šīs nelietības varētu notikt, bet mēs paši absolūti esam zaudējuši pašcieņu un savas vērtības apziņu un ļaujam to visu ar sevi darīt. Pietiek.

+25
-2
Atbildēt

0

gundega_heiberga 08.07.2011. 21.03

Mārai Zāzītei piekrītu par žurnālistu angažētību. Pēdējās nedēļas uzdodoties par analīzes spējīgiem expertiem zurnālisti masveidā apsprieduši vai Zatlers būs labs LAIMES LĀCIS – tā vietā lai domātu kā labāk “restartēt” Sūnu Ciemu.

+23
-3
Atbildēt

3

    gundega_heiberga > gundega_heiberga 09.07.2011. 10.11

    Atvainojos, Mārai Zālītei.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    gundega_heiberga > gundega_heiberga 09.07.2011. 14.30

    …un tā nav ceturtā vara – pirms vēlēšanām tā ir pirmā vara !

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > gundega_heiberga 09.07.2011. 14.05

    Žurnalistus mums var uz divu roku pirkstiem saskaitīt.
    Pārējie ir vai nu pērkami skribenti, vai vienkārši dumji.
    Ar “politologiem”” vēl sliktāk.
    Par kādu tur atbildības sajūtu pat runāt nav vērts.

    +14
    -1
    Atbildēt

    0

armn 09.07.2011. 13.42

Zatlers riikojas pareizi un lai vinjam izdodas!
Tie kas tieshaam veelas naakotni Latvijai vinju atbalstiis, un atbalstii partijas, kas ir briivas no triis A ietekmes. Ja nee turpnaasies taas pashas nelaimes, kas jau iedibinaajushaas peedeejo 20 gadu laikaa, kad oligarhi peerk laikrakstus, raidlaikus un partijas, pelnot mazpilseetas “mera algu” regulaari skalo tautai smadzenes televiizijaa, biida savas rebes un tiem kam gruuti, tiem kam nepatiik – brauciet prom… taa tauta un sabiedriiba iet zudiibaa deelj dazu cilveeku savtiiguma.

+18
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu