LTV: Zatlers dibinās Reformu partiju • IR.lv

LTV: Zatlers dibinās Reformu partiju

31
Foto:Gints Ivuškāns, F64

Oficiāli Zatlers par saviem plāniem vēl klusē, bet divi deputāti jau pametuši Vienotību

Valsts prezidents Valdis Zatlers, kura pilnvaru termiņš amatā beidzas piektdien, plāno dibināt jaunu politisko spēku – Reformu partiju, vēsta Latvijas Televīzija. 

Kā ziņo LETA, Zatlers trešdien preses konferencē neatklāja savus nākotnes plānus, atkārtojot, ka informāciju sniegs pēc 8.jūlija. Arī prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa aģentūrai LETA sacīja, ka Zatlers trešdien jau ir sniedzis atbildi par nākotnes plāniem, tādēļ sīkāki komentāri netiks sniegti. Ceturdiena ir Zatlera pēdējā diena Valsts prezidenta amatā.

Savukārt Saeimas deputāti Klāvs Olšteins un Guntars Galvanovskis trešdien paziņoja, ka pārtrauc savu politisko darbību partijā Jaunais laiks un politisko partiju apvienībā Vienotība. “Uzskatām, ka ir pienācis laiks politikā pārņemt vadību jaunai, uzņēmīgai un rīcībspējīgai paaudzei. Jaunā paaudze ir uzaugusi neatkarīgā Latvijā un šeit ieguvusi labu izglītību un darba pieredzi, kuru var likt par pamatu labākai valsts pārvaldīšanai. Šī paaudze nav piedalījusies valsts uzņēmumu privatizācijā un nav apguvusi padomju mantojuma skolu, ar blatu sistēmu kā pamatu visam,” presei izplatītajā paziņojumā klāsta Olšteins un Galvanovskis. 

Abi politiķi aģentūrai LETA norādīja, ka viņi savu viedokli ir pauduši paziņojumā un ka nekādu papildus informāciju nevar sniegt. Nedz Olšteins, nedz Galvanovskis neatbildēja uz īsziņā nosūtīto jautājumu, vai viņi plāno stāties Valsts prezidenta Valda Zatlera, iespējams, veidotajā partijā. 

Darbojoties politiskajā partijā “Jaunais laiks” un apvienībā “Vienotība”, abi esot pieredzējuši daudz pozitīvu notikumu un politisko procesu, no kuriem ieguvuši zināšanas un pieredzi reālās politikas īstenošanā. “Tajā pat laikā, iepazīstot reālo situāciju Latvijas politikā, ticam, ka daudzas lietas var darīt citādi. Mēs esam pārliecināti, ka ir iespējams šos procesus uzlabot un vairāk strādāt Latvijas iedzīvotāju labklājības labā, nevis lielāko daļu laika pavadīt iekšējos strīdos un amatu dalīšanas procesos,” norāda Olšteins un Galvanovskis. 

Olšteins, kurš pirms Valsts prezidenta vēlēšanām no Saeimas tribīnes paziņoja, ka noliks savu deputāta mandātu, savu solījumu ir pildījis un kopš tās dienas “pavadījis laiku, tiekoties ar daudziem enerģiskiem, uzņēmīgiem un izglītotiem jauniem cilvēkiem no Latvijas, kuriem nav vienalga, kas notiek valstī, un kas grib reālas pārmaiņas”. 

Arī Galvanovskis domā, ka Latvijas politikā šobrīd tiek dota nebijusi un vēsturiska iespēja – izveidot Saeimu, kas spētu pilnvērtīgi darboties bez oligarhu ietekmes. Tas ir pilnīgi reāli – izveidot koalīciju, kas ir pilnībā brīva savā rīcībā un spēj pilnvērtīgi pēc labākās apziņas pārstāvēt sabiedrības intereses, nemēģinot atrast vidusceļu starp savām, partijas, koalīcijas un oligarhu interesēm. Viena vai dažu cilvēku veidota “varas ass” vienmēr nelabvēlīgi atsaucas uz investīciju ieplūšanu valsts ekonomikā un cilvēku labklājību. Ir pienācis laiks Latvijas sabiedrībai saliedēties un vēlēšanās iet balsot par tiem spēkiem, kuri nekalpo neviena cita interesēs, kā vienīgi tautas. Arī Galvanovskis ir paziņojis, ka noliek 10.Saeimas deputāta mandātu. 

 

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu