Atgriezās, izvārīja, pārliecināja • IR.lv

Atgriezās, izvārīja, pārliecināja

4
«Kam tev tādas galvassāpes?» Oļegam Ivanovam, kurš sāka ražot ar rokām gatavotas ziepes, prasīja paziņa, kas Latvijā tirgo alkoholu. Priekšā jau bija konkurenti, bet Rīgas ziepju manufaktūras tehniskajam direktoram no laika gala patika radošā atmosfēra un tas, ka šajā nozarē savienojas visas uzņēmējdarbības kategorijas: eksports, imports, ražošana, vairumtirdzniecība, izstādes
Ieva Puķe

Rīgas ziepju manufaktūra ir Latvijā otrie «mājas» ziepju vārītāji pēc Stendera, taču, iekārdinājuši Lietuvu un NVS, spēj gandrīz visu produkciju eksportēt 

Birojā vai veikalā, – tā Rīgas ziepju manufaktūras tehniskais direktors Oļegs Ivanovs atbild uz intervijas lūgumu, apiedams pašu interesantāko objektu – ražotni. Viņa uzņēmuma niša ir specifiska, bet konkurence – sīva. Sarunbiedrs ir gatavs atbildēt uz jebkuru jautājumu, tikai nevēlas, lai fotogrāfijās tiktu iemūžināts, kā top uzņēmuma sortiments: ziepes, vannas bumbas, sāļi, putas un pieniņi, ķermeņa eļļas, sviesti, krēmi, skrubji un toniki, pirts balzami. 

Būt otrajiem
Jauns, inteliģents un tiešs – Oļegs Ivanovs, negaidot, kad par to jautāšu, pats pievēršas kutelīgajai tēmai – Rīgas ziepju manufaktūras īpašnieku konfliktam ar Stendera ziepju fabrikas menedžmentu. 

Jā, uzņēmums, kas ar rokām gatavotas ziepes sāka ražot pirmais Latvijā, 2005.gadā vērsās Konkurences padomē, notika izmeklēšana. Stenders pastāvējis, ka viņi ir izgudrojuši unikālus produktus un iesaiņošanas veidu, ko Rīgas ziepju manufaktūra nokopējusi. Ivanova uzņēmums oponējis, ka šādas lietas ražo visapkārt zemeslodei, Anglijā un ASV vien varot saskaitīt ap 500 līdzīgu uzņēmumu, arī tirdzniecības principi un noformējums mēdz būt līdzīgi. Lieta tika izbeigta. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu