Līdz ar Vilnīti KNAB pametuši pieci darbinieki • IR.lv

Līdz ar Vilnīti KNAB pametuši pieci darbinieki

32
Foto: Evija Trifanova, LETA
Indra Sprance

Birojā skaidro, ka darbinieku aiziešana patlaban KNAB pamatfunkciju izpildi neietekmēs

Saeimas ceturtdien no amata atbrīvotais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis uz iesniegumu pamata un pēc savstarpējas vienošanās ir izdevis rīkojumus par piecu darbinieku atbrīvošanu no amata, Ir.lv informēja KNAB sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Karlsberga.

Karlsberga informē, ka aizgājušo vidū ir KNAB Administratīvās nodaļas vadītājs, Datu uzglabāšanas un informācijas analīzes nodaļas vadītāju un Iekšējās drošības nodaļas vadītājs, kā arī diviem galvenajiem speciālisti no Administratīvās un Iekšējās drošības nodaļas.

KNAB preses dienestā šobrīd nesniedz sīkākas ziņas, vai Vilnītis rīkojumus par šo darbinieku atbrīvošanu no amata ir parakstījis ceturtdien, kad Saeima viņu atlaida. Līdz ar to nav skaidrs, vai atbrīvošanas procesā ievērota noteiktā kārtība – vai atbilstoši nodoti dokumenti un materiālās vērtības.

Birojā uzsver, ka darbinieku aiziešana patlaban KNAB pamatfunkciju izpildi neietekmēs.

Ir.lv rīcībā esošā informācija liecina, ka aizgājušo vidū ir cilvēki, kas bija tā dēvētajā Vilnīša komandā, viņa vadības laikos arī tikuši pie šī darba. KNAB skaidro, ka “pretendentu atlasei KNAB tiek izmantota gan ārējā, gan iekšējā atlase atbilstoši “Kārtībai, kādā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā tiek organizēta pretendentu uz vakantajām amata vietām atlase”.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien lielā vienprātībā, aizklāti balsojot, atbrīvoja no amata Vilnīti. Šādi rīkoties rosināja speciāli izveidota ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadīta komisija, kas Vilnīša darbā konstatējusi 10 dažādus likumu un normatīvu pārkāpumus. Vilnītis pārkāpumus atzīst, taču neuzskata, ka tie būtu tik nopietni, lai viņu par to atlaistu. Pēc Vilnīša domām, viņš ir kļuvis politiski – ekonomiskiem grupējumiem “neērts vadītājs”.

 

Komentāri (32)

Pēterītis 17.06.2011. 19.46

Var redzēt, ka Vilnītis Maskavas universitātē sagatavots profesionāli. Savējie likti centrālā aparāta stratēģiskajos amatos. Visa spriedelēšana par reģioniem tikai dūmu aizsegs.

+20
-2
Atbildēt

0

Jānis Dreimanis 17.06.2011. 17.44

Suņi zina, ko ēduši? Cer izvairīties no kriminālatbildības?

+19
-2
Atbildēt

1

    kkristaps > Jānis Dreimanis 17.06.2011. 20.30

    Atvēru rakstu un gribēju ierakstīt komentāru, bet skatos, ka Tu esi man vārdus no pirkstiem izrāvis:)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 17.06.2011. 17.38

Vilnītim jau partijā savākti 5 cilvēki :)

+11
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu