ST lūdz saprātīgā termiņā pabeigt procesu pret Muižnieci • IR.lv

ST lūdz saprātīgā termiņā pabeigt procesu pret Muižnieci

33
Avots: LETA

Saeimas komisijas protokola viltošanā vainotā tiesnese lūgusi viņu atcelt no amata

Satversmes tiesa (ST) paredzējusi lūgt procesa virzītājam saprātīgā termiņā pabeigt pret tiesnesi Vinetu Muižnieci sākto kriminālprocesu, piektdien žurnālistiem sacīja ST priekšsēdētājs Gunārs Kūtris, vēsta aģentūra LETA.

Tas tiks darīts tāpēc, ka saistībā ar Muižnieces pilnvaru apturēšanu ST lietas spriež pieci tiesneši, un tas nav tik liels skaits, lai ilgi varētu strādāt, bet kriminālprocesa izmeklēšanas termiņa ilgumu ir grūti prognozēt.

Kūtris atzina, ka likumā nav skaidri pateikts, kā ST rīkoties gadījumā, ja pret tās tiesnesi ir sākts kriminālprocess. Ir regulēts jautājums attiecībā uz rīcību disciplinārlietas sākšanas gadījumā vai kriminālvajāšanas gadījumā, kad ST tiesneši slēgtā sēdē lemj jautājumu par imunitātes noņemšanu tiesnesim un viņa izdošanu kriminālvajāšanai.

Piektdien ST tiesneši izlēmuši piemērot analoģiju ar rīcību disciplinārlietā un lēmuši apturēt Muižnieces pilnvaras, lai pēc tam nebūtu pārmetumu, ka lietas ST lemj tiesneši, pār kuriem krīt aizdomu ēna par iespējamiem krimināliem nodarījumiem.

Jau vēstīts, ka Muižniece, ņemot vērā informāciju, kas saņemta no Ģenerālprokuratūras, piektdien ierosināja ST apturēt viņas pilnvaras. To Muižniece paziņoja piektdien pirms ST sēdes, kurā paredzētas tiesas priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanas. Muižniece lūdza lemt jautājumu par viņas pilnvaru apturēšanu, līdz sāktā kriminālprocesa pabeigšanai, lai netiktu traucēts tiesas darbs un apšaubīti šajā laikā tiesas pieņemtie lēmumi.

ST tiesneši devās izlemt šo jautājumu slēgtā sēdē. Savukārt priekšsēdētāja vietnieka vēlēšanu procesā tika pasludināts pārtraukums līdz jautājuma izlemšanai par Muižnieci.

Kā ziņots, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers pret Muižnieci sācis kriminālprocesu par dienesta viltojumu.

Kriminālprocess pret Muižnieci sākts pēc Krimināllikuma 327.panta 1.daļas – par dokumenta viltošanu vai par apzinātu viltota dokumenta izsniegšanu vai izmantošanu, ja to izdarījusi valsts amatpersona. Par šādu noziedzīgu nodarījumu var sodīt ar arestu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 20 minimālajām mēnešalgām (4000 latu).

Marta sākumā Ģenerālprokuratūra sāka pārbaudi par iespējamu Saeimas Juridiskās komisijas sēdes protokola viltojumu laikā, kad komisiju vadīja Muižniece. Pastāvēja aizdomas, ka Muižniece, kas toreiz bija parlamenta Juridiskās komisijas vadītāja 9.Saeimā, iespējams, viltojusi komisijas sēdes protokolu, lai apturētu Krimināllikuma grozījumu virzību saistībā ar partiju finansēšanas pārkāpumiem.

Komentāri (33)

dro 03.06.2011. 10.43

Visu cieņu Kalnmeiera kungam!:)

+30
0
Atbildēt

9

    Elīna Barkovska > dro 03.06.2011. 11.06

    Varbūt vēl būs jāsaka pēc pāris gadiem-paldies Bērziņam:)

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Tamāra Nolmane > dro 03.06.2011. 13.06

    Izrādās, ka Bērziņa saites ar Šķēli tomēr ir stiprākās, kā ar Lembergu. Un par Kalnmeieru nevajag teikt hop pirms ir pārlecis. Ierosināt jau var visu ko, bet reāli notiesāt, lūk tur ir prokuratūras darbs. Kalnmeiers šobrīd tēlo, ka ir baigi apvainojies par Šlesera u.c. apgalvojumiem, ka prokuratūras lēmums par atļuašanu kratīt ir bijis prettiesisks.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Diâna Antipova > dro 03.06.2011. 12.17

    clash – nav jau teikts, ka Maizītis būtu spēcīgs bijis. Pirmos gadus taču vispār alā tupēja bez pīkstēšanas.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    inesite15 > dro 17.06.2011. 09.31

    ” bet reāli notiesāt, lūk tur ir prokuratūras darbs. ”

    NEJAUC KAUT KO ?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    inesite15 > dro 17.06.2011. 09.34


    JansK Izrādās, ka Bērziņa saites ar Šķēli tomēr ir stiprākās, kā ar Lembergu. Un par Kalnmeieru nevajag teikt hop pirms ir pārlecis. Ierosināt jau var visu ko, bet reāli notiesāt, lūk tur ir prokuratūras darbs. Kalnmeiers šobrīd tēlo, ka ir baigi apvainojies par Šlesera u.c. apgalvojumiem, ka prokuratūras lēmums par atļuašanu kratīt ir bijis prettiesisks.”

    ” bet reāli notiesāt, lūk tur ir prokuratūras darbs ”

    TIESĀT IR TIESAS – ne prokuratuuras – DARBS, abet portāls varēja paprasīt, lai ATBILDES BŪTU PIEDZĪTAS APAKŠ TĀ KOMENTA, UZ KURU ATBILD :)

    Nu, NAV JAU AKURATI TĀS ATBILDES TUR PIEPROGRAMĒTAS …………

    0
    0
    Atbildēt

    0

    dro > dro 03.06.2011. 13.21

    JansK. Iespējams.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > dro 03.06.2011. 21.11

    Notiesāt ir tiesas darbs.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > dro 03.06.2011. 11.59

    Tur nebūs “varbūt” – būs Vilnīša variants! Lembergs nodrošinās pret to, ka Vilnīti drīz nometīs un informāciju par KNAB darbību ies caur Nacionālās Drošības komiteju ar Bērziņu priekšgalā.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    alisesenberga > dro 03.06.2011. 10.58

    Nevajag salīdzināt. Paldies Dievam un Kalnmeieram, ka viņš ir tāds, kā viņš ir. Paldies, Loskutovam, ka viņš, pretēji sākotnējām prognozēm, strādāja Latvijas labā. Paldies Zatleram tieši par to pašu. Tie ir cilvēki, kuri atgriež ticību valstij.

    +19
    0
    Atbildēt

    0

alisesenberga 03.06.2011. 10.40

Pēc tā, ko šī dāmīte ir izdarījusi Latvijai, vislabākais viņai būtu nolīst kaut kur klusā stūritī un aizvadīt vecumdienas. Nejūtu pret viņu nekādu cieņu, un viņas atrašanās Satversmes tiesā mazināja arī manu cieņu pret to. Labi, ka tagad apturēja savas piilnvaras. bet vēl labāk – lai pazūd. Lai nav visu laiku atgādinājuma par to, kas noveda valsti tur, kur tā ir tagad.

+17
0
Atbildēt

0

Janis 03.06.2011. 10.29

Pēc Saeimas atlaišanas daudziem nez no kurienes uzradusies morālā stāja..

+16
0
Atbildēt

2

    diana_simanova > Janis 03.06.2011. 12.29

    domāju, ka Mauižnieces kundze ir uzaicināta strādāt pie jaunievēlētā prezidenta Bērziņa…. un Borovkovs arī.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    gumijkoks > Janis 03.06.2011. 15.32

    Ļoti ticami! Un nevajag te sacerēties, ka šī civēkveidīgā būtne tā vienkārši pazudīs – viņai nav citas izejas, kā turpināt blēdīties/tēlot svēto savu kungu paspārnē

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu