Pauls atklās Dzintaru koncertzāles sezonu • IR.lv

Pauls atklās Dzintaru koncertzāles sezonu

27
Nora Krevna, f64

Šodien Dzintaru koncertzāles 75 gadu jubilejas sezonas atklāšanas koncertā kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri, kori “Kamēr” un dziedātāju Intaru Busuli uzstāsies maestro Raimonds Pauls, ziņo aģentūra LETA.

Kā žurnālistiem iepriekš atklāja Pauls, atklāšanas koncertu viņš iecerējis nedaudz netradicionālāku nekā parasti. Pauls stāstīja, ka koncerta apmeklētājiem tiks piedāvāta amerikāņu klasika – Džordža Geršvina mūzika, ko maestro izpildīs kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri, tostarp gaidāma arī “Rapsodija blūza stilā”.

Skanēs arī Paula mūzika no filmas “Teātris” Artūra Maskata aranžējumā klavierēm, jauktam korim un simfoniskam orķestrim un Leonīda Vīgnera “Menuets klasiskajā stilā”, ko 1936.gadā slēgtās Dzintaru koncertzāles atklāšanas koncertā atskaņoja Radiofona simfoniskais orķestris.

Koncertā gaidāma arī jauniešu kora “Kamēr” uzstāšanās diriģenta Mārtiņa Sirmā vadībā, bet Intars Busulis izpildīs džeza kompozīcijas un populāro mūziku.

Kā norādīja Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (LPP/LC), jubilejas sezonā Dzintaru koncertzālē notiks pasākumi visādai gaumei un plašai publikai – kā pilsētniekiem, tā Jūrmalas viesiem.

SIA “Dzintaru koncertzāle” valdes priekšsēdētājs Svens Renemanis pastāstīja, ka viens no Dzintaru koncertzāles primārajiem uzdevumiem ir atbalstīt akadēmiskās mūzikas žanru. Taču kopumā sezona būšot krāsaina, piesātināta, pilna ar pasākumiem un pozitīvām emocijām.

Dzintaru koncertzāles 75 gadu jubilejas sezona noslēgsies 4.septembrī. Tajā Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris klausītājus priecēs ar īpaši izmeklētu mūziku, vēl nedzirdētiem aranžējumiem un jauno diriģentu plejādi.

Dzintaru koncertzāle būvēta 1897.gadā gadiem kā pirmā Edinburgas jeb tagadējo Dzintaru teātra skatuve un koncertu vieta, bet 1936.gadā Dzintaros tika atklāta slēgta koncertzāle, kam šogad aprit 75.sezona.

 

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu