Fondu izsitējs • IR.lv

Fondu izsitējs

4
Pauls Raudseps

Ventspilnieki saņēmuši divreiz vairāk Eiropas Savienības fondu naudas nekā jelgavnieki un trīsreiz vairāk nekā rīdzinieki

Valsts prezidenta Valda Zatlera sestdienas vakara paziņojums par Saeimas atlaišanas procedūras ierosināšanu uzjundījis bailes, vai straujie politiskie pavērsieni nevarētu kļūt par traucēkli Latvijas tautsaimniecības atlabšanai.

Galvenā atbilde uz šīm bažām ir gandrīz visiem skaidra: Latvijas valsts pārvaldes attīrīšana no korupcijas nāktu tautsaimniecībai tikai par labu. Tas padarītu Latviju par pievilcīgāku valsti investīcijām, samazinātu uzņēmēju izdevumus «blakus maksājumiem» un ietaupītu budžeta naudu.

Taču politiskā cīņa izcēlusi gaismā kādu Latvijas ekonomiskās politikas aspektu, kurš arī ir nepārprotama daļa no Latvijas oligarhiskās politekonomijas un traucē valsts attīstībai. Tas ir jautājums par Eiropas Savienības struktūrfondiem. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu