IUB: Jelgavas slimnīcas iepirkumi neradīja aizdomas • IR.lv

IUB: Jelgavas slimnīcas iepirkumi neradīja aizdomas

28
Foto: Aigars Eglīte, F64

Iepirkumi pārsvarā realizēti pēc likuma normām, sūdzību par tiem bijis maz

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) secinājis, ka SIA “Jelgavas pilsētas slimnīca” veiktie iepirkumi un nelielais sūdzību skaits iepriekš neradīja aizdomas par iespējamām problēmām minētā pasūtītāja iepirkumos, pēc aģentūras LETA lūguma izvērtēt šīs iestādes iepirkumu procedūru statistiku informēja IUB Metodoloģijas departamenta vecākā referente Elīna Virtmane.

Kaut arī bijušais SIA “Jelgavas pilsētas slimnīca” vadītājs Andris Ķipurs (“Jaunais laiks”) ir aizdomās turamais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) kriminālprocesā par kukuļdošanu saistībā ar iestādes iepirkumu konkursiem, to statistika liecina, ka SIA “Jelgavas pilsētas slimnīca” iepirkumi nav tikuši bieži apstrīdēti.

Izvērtējot pieejamo informāciju par 2010. un 2011.gadu, secināms, ka SIA “Jelgavas pilsētas slimnīca” veic samērā maz iepirkumu un tie pārsvarā realizēti, ievērojot Publisko iepirkumu likumā noteiktās normas, par ko liecina nelielais Birojā iesniegto pretenziju skaits, informēja Virtmane.

Piemēram, 2010.gadā ir veikta 21 iepirkumu publikācija, 19 rezultātu publikācijas un bijusi iesniegta tikai viena sūdzība, kas netika izskatīta, jo iesniedzējs to atsauca. 2011.gadā līdz 27.maijam ir veiktas piecas sludinājumu publikācijas, sešas rezultātu publikācijas un ir iesniegta viena sūdzība, kas tika skatīta 25.maijā, bet lēmums vēl nav publicēts.

2010.gada sūdzība tika atsaukta, par sūdzību, kas ir iesniegta šajā gadā, lēmums vēl nav pieejams, savukārt pieejamā informācija liecina, ka 2010.gadā pēc sūdzības iesniegšanas pasūtītājs (SIA “Jelgavas pilsētas slimnīca”) veicis iesniegto piedāvājumu pārvērtēšanu un par uzvarētāju, ar ko, visticamāk, noslēgts līgums, atzinis iesnieguma iesniedzēju, informēja IUB pārstāve.

“Slimnīcas veiktie iepirkumi un nelielais iesniegumu skaits neradīja aizdomas par iespējamām problēmām minētā pasūtītāja iepirkumos. Tā kā SIA “Jelgavas pilsētas slimnīca” ir neliela iestāde, kas veic salīdzinoši maz iepirkumu, un par tās veiktajiem iepirkumiem nav bijis daudz iesniegumu, šī pasūtītāja veiktie iepirkumi nav tikuši iekļauti arī Iepirkumu uzraudzības biroja Kontroles departamenta veiktajās iepirkumu pirmspārbaudēs,” skaidroja Virtmane.

IUB Metodoloģijas departamenta direktore Dace Gaile, aprakstot biežākās problēmas iepirkumu gaitā, aģentūrai LETA pastāstīja, ka biežāk tiekot apstrīdēti dažādi celtniecības nozares iepirkumi, kuros pasūtītājs visbiežāk esot kāda pašvaldība. “Dažām pašvaldībām pie mums ir gandrīz vai “abonements”, un viņu pārstāvji regulāri spiesti braukt uz biroju saistībā ar sūdzībām,” minēja Gaile.

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu