Belševicas 80. dzimšanas dienai veltīta izstāde • IR.lv

Belševicas 80. dzimšanas dienai veltīta izstāde

19

No šodienas, 30. maija Ojāra Vācieša memoriālajā muzejā būs skatāma Vizmas Belševicas 80. dzimšanas dienai veltīta izstāde, ziņo aģentūra LETA.

Šī māja Māras dīķa krastā justos nelāgi, ja Vizmas Belševicas 80. dzimšanas diena 30.maijā paliktu neatzīmēta. Kur vēl, ja ne Ojāra Vācieša Pārdaugavā ir tā mierīgā jušana.

Izstāde ir dokumentāls stāsts par Vizmas Belševicas dzīvi, sākot no “Billes” bērnības līdz pat starptautiskajai atzinībai mūža nogalē. Tā ir lieliska iespēja iepazīties ar dzejnieces arhīva materiāliem – grāmatām, rokrakstiem, fotogrāfijām, piemiņas lietām, mākslas darbiem, no kuriem daudzi plašākai publikai būs apskatāmi pirmoreiz un ļaus izsekot, kā trūcīgā Grīziņkalna meitene tapa par personību, kura 20. gadsimta 60. – 80. gados – laikā, kad neatkarības atjaunošana tikai nedaudziem rādījās sapņos, bija ārkārtīgi nozīmīga latviešu tautas nacionālās un kultūras apziņas uzturēšanā.

Ar Vizmas Belševicas vārdu katram raisās savas izjūtas – kādam tā ir “Bille”, kādam “Dziesma dūdieviņam”, kādam “Indriķa Latvieša piezīmes uz Livonijas hronikas malām”, kādam “Tās dullās Paulīnes dēļ” vai “Vinnijs Pūks”. Visiem kopā tā ir dziļas, spēcīgi uzrunājošas literatūras izjūta.

Izstādes mākslinieks Ints Sedlenieks, fotodarbu autore – Maira Asare.

Izstāde apskatāma no 31.maija līdz 20.oktobrim.

 

Komentāri (19)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu