"Rīgas ūdens" plāno ražot dzeramo ūdeni pudelēs • IR.lv

“Rīgas ūdens” plāno ražot dzeramo ūdeni pudelēs

32
Foto: Raitis Plauks, F64

RŪ pārstāve skaidro, ka ūdens patēriņš ir samazinājies, tāpēc jāmeklē peļņas iespējas

Pašvaldības uzņēmums “Rīgas ūdens” (RŪ), lai gūtu papildu ienākumus, tuvākajos divos gados plāno sākt ražot fasētu dzeramo ūdeni, ceturtdien raksta laikraksts “Diena”.

“Ūdensvada tīkli Rīgas pilsētā ir jāuztur arī tad, ja ūdens patēriņš samazinās. Taču, samazinoties patēriņam, mēs saņemam mazāk naudas, tātad mazāk naudas paliek remontētam. Tas ir viens no veidiem, kā iegūt līdzekļus, lai nevajadzētu palielināt tarifu,” laikrakstam skaidroja RŪ pārstāve Signe Dreijere.

Dreijere informēja, ka no 1996.gada RŪ sistēmā realizētā ūdens apjoms ir krities divkārši – no 80 miljoniem kubikmetru līdz nedaudz zem 40 pērn. RŪ iegūst ūdeni no dziļurbumiem, kas atrodas Baltezera Zaķumuižas teritorijā. “Tas ir priežu sils daudzu hektāru platībā, kur atrodas dziļurbumi. Mazā Baltezera krastā atrodas sūkņu stacija, kas pazemes ūdeņus tālāk pumpē pa cauruļvadiem uz Rīgu. Pašlaik veikalos nopērkamais Zaķumuižas ūdens arī nāk no Rīgas pilsētas iznomāta urbuma. Ūdens ieguves vieta ir viena, un kāpēc gan lai mūsu uzņēmums pats nepievērstos pudelēs fasēta ūdens ražošanai,” retoriski jautāja uzņēmuma pārstāve.

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) valdes priekšsēdētājs Uldis Ronis norādījis, ka “Rīgas ūdens” plāns ražot dzeramo ūdeni pudelēs neatbilst šī uzņēmuma pamatuzdevumam nodrošināt rīdziniekus ar kvalitatīvu dzeramo ūdeni un atbilstošu dzeramā ūdens kvalitāti, ziņo BNS. Tāpat Ronis norādījis, ka dzeramā ūdens tirgus konkurence ir ļoti liela un plānotās ražotnes izveidē būs vajadzīgi lieli ieguldījumi, kas tiks segti no nodokļu maksātāju kabatas.

Kad Rīgas dome nolems, RŪ dibinās meitasuzņēmumu – ražotni pudelēs fasēta ūdens ražošanai. Dreijere lēsa, ka tas varētu notikt tuvākajos divos gados.

RŪ uzdevums ir dzeramā ūdens piegāde Rīgas iedzīvotājiem, uzņēmumiem, iestādēm un organizācijām, kā arī to radīto notekūdeņu attīrīšana. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome. Pēc “Lursoft” informācijas, RŪ 2009.gadā strādāja ar 27,685 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 6,6% mazāk nekā gadu iepriekš, un guva 1,987 miljonu latu peļņu, kas ir par 50,5% vairāk nekā 2008.gadā.

Komentāri (32)

kdaljajev 26.05.2011. 20.42

Vai nav vieglāk pacelt ūdens tarifu un lieta darīta.Nevajadzēs krāmēties ar pudelēm,ja nu vienīgi kādam izdevīgs biznesa projekts ar ES naudas piesaisti.

+1
0
Atbildēt

0

juris 26.05.2011. 23.28

Diez vēl kaut kur pasaulē tā ir, ka ūdens apgādes kompānija ražo arī ūdeni pudelēs (ar mežonīgo uzcenojumu) ?

http://storyofstuff.org/bottledwater/

0
0
Atbildēt

0

inga_latkovska 26.05.2011. 17.59

vai Rīgas Ūdens drīkstēja iziet ar paziņojumu, ka Zaķumuiža tiek pildīta no tā paša vada? jebkurš normāls kantoris šāda tipa informāciju klasificē līgumā kā komercnoslēpumu.. un tagad Zaķumuiža var gaidīt pieprasījuma kritumu dēļ dažu izteikumiem medijos.

0
-1
Atbildēt

1

    juris > inga_latkovska 26.05.2011. 23.27

    Tas jau sen bija zināms. Turklāt iepriekš tika pasniegts tādā kontekstā, ka no krāna arī Rīgā var dzert ūdeni, jo tas ir tik pat labs/diez ko neatšķiras no pudeļūdeņiem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu