Lietuvas un Latvijas KP pārstāvji veikuši reidus "airBaltic" • IR.lv

Lietuvas un Latvijas KP pārstāvji veikuši reidus “airBaltic”

31
Jānis Saliņš, F64

Sūdzības iesniedzēji uzskata, ka “airBaltic” mazina tūrisma aģentūru konkurētspēju

Lietuvas un Latvijas Konkurences padomes pārstāvji vakar veikuši reidus Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS “Air Baltic Corporation” (“airBaltic”) birojos Rīgā un Viļņā, jo Lietuvas Konkurences padomē iesniegta kādas tūrisma aģentūras sūdzība par “airBaltic”, vēsta aģentūra LETA.

Tūrisma aģentūra sūdzējusies, ka “airBaltic”, kura zemākās cenas lidojumiem nodrošina savā mājaslapā internetā, mazinot tūrisma aģentūru konkurētspēju.

“airBaltic” apstiprina, ka aviokompānija piedāvā aviobiļeti komplektēt ar viesnīcu, auto īri un dažādiem kultūras un izklaides pasākumiem galamērķī. Vienlaikus “airBaltic” norāda, ka aviokompānijas mājaslapā norādītās cenas pieejamas arī tūrisma aģentūrām. “airBaltic” norāda, ka tai nav zināms, kura tūrisma aģentūra par aviokompāniju sūdzējusies.

Latvijas Konkurences padomē (KP) biznesa portālam ”Nozare.lv” apstiprināja, ka šādi reidi “airBaltic” ir veikti, taču plašākus komentārus, kamēr notiek lietas izpētes process, nesniedz. Tiek arī norādīts, ka tā nav Latvijas KP izpēte, bet gan Lietuvas.

KP skaidro, ka Eiropas Savienības dalībvalstu konkurences uzraudzības iestāžu sadarbību iespējamu konkurences tiesību pārkāpumu izmeklēšanā paredz Eiropas Padomes regula. Dalībvalsts konkurences iestāde savā teritorijā var veikt jebkādu pārbaudi vai citu izmeklēšanas pasākumu saskaņā ar savas valsts tiesību aktiem citas dalībvalsts konkurences iestādes vārdā vai interesēs. Tomēr pārbaudes veikšana nenozīmē, ka apmeklētie uzņēmumi vainojami konkurences tiesību pārkāpumos.

“airBaltic” ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Uzņēmuma galvenie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un lidsabiedrības vadītājam Bertoltam Flikam un Krievijas uzņēmējam Staņislavam Kovtunam vienādās daļās piederošā kompānija “Baltijas aviācijas sistēmas” (BAS) – 47,2% akciju.

Komentāri (31)

lebronj2356 25.05.2011. 16.02

Kādu laiku atpakaļ jau FlyLAL’s aplauzās rīvējot kantis Airbaltikam, tagad šķiet, ka kāda leišu firmele grib to pašu….pie reizes varbūt Maximas Latvijā vajadzētu pārbaudīt ?

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu