Radošās inteliģences pārstāvji atbalsta Zatlera pārvēlēšanu • IR.lv

Radošās inteliģences pārstāvji atbalsta Zatlera pārvēlēšanu

28
Foto: Jānis Saliņš, F64
Indra Sprance

Aicina mainīt Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtību, ļaujot tautai pieņemt šo lēmumu

Aptaujājot Radošo savienību padomes  organizāciju biedrus, 80% pauduši atbalstu pašreizējā Valsts prezidenta Valda Zatlera atkārtotai virzīšanai, piektdien Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” sacīja Latvijas Radošo savienību padomes priekšsēdētāja Ieva Struka.

Savukārt dzejniece Liana Langa citēja Raini un pauda viedokli, ka Valsts prezidentam ir jānāk no intelektuāļu, zinātnieku vidus, viņasprāt, labs kandidāts šim amatam varētu būt dzejnieks un tulkotājs Guntars Godiņš. Tāpat Langa uzsvēra nepieciešamību grozīt Valsts prezidenta izraudzīšanās procesu, dodot šadas tiesības tautai. “Prezidenta makšķerēšanas procesā ūdens speciāli saduļķots, lai, iespējams, izvilktu tādu zivtiņu, kas politiskajiem spēkiem nākotnē netraucētu viņu merkantīlo mērķu sasniegšanā, ” pauda Langa.

Atbalstu tautas tiesībām vēlēt prezidentu pauda arī konorežisors Jānis Streičs un Struka, norādot, ka tas sekmētu tautas līdzdalību.

Jau vēstīts, ka kandidātus Valsts prezidenta vēlēšanām deputāti var pieteikt no 19. līdz 24.maijam. Šobrīd atkārtotai apstiprināšanai izvirzīts Valdis Zatlers, bet Zaļo un Zemnieku savienības deputāts Andris Bērziņš apsverot šādu iespēju.

 

Komentāri (28)

mary75 20.05.2011. 14.05

Sudraba:
“Es redzu daudz ko kopīgu ar Lembergu. Kaut vai skatoties uz to, kā viņš izvēlas savus darbiniekus, var redzēt, ka virņš izvēlas pašus gudrākos, lai pats varētu darīt savu darbu kvalitatīvi, redzot, kā viņš strādā ar daudzām pašvaldībām. Pat, ja kaut kas nav kārtībā, katra problēma tiks atrisināta, jo viss ir iepriekš rūpīgi sagatavots. Tas runā par to, kādu impulsu personālam dod vadītājs,” skaidroja valsts kontroliere.
————————————————————-
Mums ir vēl viens Lemberga fans!
Un tā Valsts kontrolieris var runāt par cilvēku, kurš nenoliedzami nodarījis valstij milzīgus zaudējumus, kurš melo, kurš noliedz visas demokratiskās vērtības, kuram ienaidniekos ir Soross, Rietumi, atklātā sabiedrība, utt.
Un kādus darbiniekus viņš izvēlās, to mēs redzam pēc daudziem ZZS balsojumiem par ģenerālprokuroru, ombutsmenu, utt!
Kā viņš risina problēmas – var tikai nojaust pēc daudziem līķiem no to starpas, kas par viņu daudz zināja.
Ārprāts un murgs.
Atvainojos, ka, ne par tēmu, kaut, no otras puses, arī par tēmu, ja tauta vēlētu prezidentu, mums būtu Lembergs vai Sudraba vai kas līdzīgs.
Jo par populistiem un “stingro roku” balsotu arī krievvalodīgie, un, tā ka latviešu elektorāts ir sašķelts, tas arī visu izšķirtu.

+19
-2
Atbildēt

3

    Roberts Gūtšmits > mary75 21.05.2011. 19.07

    >> dzeris

    Šitas te vispār ir rakstiņš par Zatleru nevis Sudrabu. Kādā sakarā tu te citē viņu? Jeb – es tevi sapratu pareizi – šie te ”radošie” ar savu kārtējo „darbaļaužu” vēstuli ir uzplaukuši tieši šeit un tagad tieši tāpēc, ka pēkšņi Zatleram ir parādījies kāds konkurents ?? Un tāpēc arī tu uzreiz komentu sāc ar uzbraucienu Sudrabai? … cik lēti un triviāli jūs to smadzeņu kompostrēšanu taisāt – nudien derētu kvalifikāciju nedaudz paaugstināt … :)))

    Otrs. Ja reiz par Sudrabu. Mani vienkārši sajūsmina jenotu komentu GALVENAIS arguments, kāpēc viņa tagad esot slikta – tas, ka viņa ir atļāvusies pateikt kādu labu vārdu par Lembi. Par to pašu, kurš sēž, starp citu tagad pie viena galda ar ēlerti un ar kuru Patiesības ministre – visgodīgākā, vistiesiskākā, visprincipiālākā un taisnīgākā – tagad saveicinās, sasmaidās, sēž vienā istabā (bez restēm pie logiem) pie viena galda, ēd no viena šķīvja un kafiju strebj no viena tovera un kopīgi dara kopīgu darbu valsts labā … tā pati ēlerte, kura GADIEM ir Lembi lamājusi tieši tiem vārdiem, kuru tagad te tu stulbi atkārto ?

    Sudraba starp citu nepateica neko vairāk kā pati ēlerte – ka VAR strādāt ar Lembi kopā un darīt kopīgu darbu valsts labā … Un, ka kā pašvaldības vadītājs viņš ir viens no labākajiem…

    Tā ka – ko tu te tagad d.rsies, aplejot ar samazgām Sudrabu? Un ko demonstrē? Neatceros, ka kaut vārdiņu būtu teicis par šo te pašu Lembja tēmu savai patronei ēlertei.

    Pašam neliekas, ka tavai rīcībai ir visas angažēta un apmaksāta jenotu kvekšķa pazīmes? … :)))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    marčiks > mary75 20.05.2011. 14.45

    Mjā, nu kas par traku, tas par traku. Laikam jau vēlme kļūt par prezidentu tik spēcīga, ka laupa ļaudīm veselo saprātu.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > mary75 20.05.2011. 14.51

    labs citāts un ne jau šis vien.
    Nesen Apolo portālā vai arī Dienas portālā bija Sudrabas sajūsmas raksts par krieviem latvijā un krievu valodu. Īleni lien pa visām spraugām laukā no ši sieviška ar visai trako acu skatu.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

buchamona 20.05.2011. 14.46

…Tāpat Langa uzsvēra nepieciešamību grozīt Valsts prezidenta izraudzīšanās procesu, dodot šadas tiesības tautai ++++ Šo Saeimu, tā pat kā visas iepriekšējās, arī ievēlēja tauta :) Nevajag sasapņoties par ” brīnumlīdzekli” , kuru sauc – tautas vēlēts prezidents, tas ir pašapmāns.

Vienu lietu vajadzētu mainīt, proti -svītrot no Saeimas darba kārtības aizklātas vēlēšanas procedūru, jo brīžos, kad deputāts balso pēc savas ” sirdsapziņas,” parasti LV tiek sastrādātas vislielākās cūcības.
Atcelt Saeimā aizklātu balsošanas kārtību – tas būtu pat referenduma jautājums, ja deputāti paši ar savu ” sirdsapziņu” nespēj tikt galā :) Ja šobrīd deputātiem nebūtu iespējas balsot aizklāti, šitā šūmēšanās par drīzajām prezidenta vēlēšanām izpaliktu, Zatlers tiktu pārvēlēts bez stresa :)

+9
0
Atbildēt

6

    Signija Aizpuriete > buchamona 20.05.2011. 16.01

    —–
    Latvijā ir reālākā demokrātija – tāda, kādu spēja izveidot atmodas, dziesmotās revolūcijas un barikāžu dalībnieki.Ja sasniegtais neapmierina, tad vajag padomāt par pieļautajām kļūdām – un pacensties tās izlabot.Vaimanāšana un izvairīšanās no atbildības jau nepalīdzēs, vajag tautu apgaismot, iedvesmot un organizēt kā 1988.- 1991.gadā. Starp citu, Krievijā jau atkal Tautas Fronti organizē – apjēguši reālijas,atcerās,kas var notikt, ja ”politiski neizglītoto un nabadzīgo pūli” demagogi un populisti spēj iekustināt.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > buchamona 20.05.2011. 17.34

    ….Tautas Fronti organizē – apjēguši reālijas,atcerās,kas var notikt, ja ”politiski neizglītoto un nabadzīgo pūli” demagogi un populisti spēj iekustināt
    ——————————————
    Tas par tuo Zinovjeva piesauktuo nenuotikušuo Ševarnadzes un Gorbačova pakāršanu, vai kā?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 20.05.2011. 19.52

    Putins to “tautas fronti” organizē kā piedevu “Vienotai Krievijai”, kura visiem noriebusies, PR gājiens.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > buchamona 20.05.2011. 20.06

    —-
    Kā? Tāpat kā ar nodevēju Kangaru.Vismaz A.Pumpura un Raiņa ”Uguns un nakts” vajag izlasīt, lai liekus jautājumus neuzdotu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 20.05.2011. 14.57

    Politiski neizglītota un nabadzīga tauta ir tas pats pūlis.
    Tiešā demokrātija strādā tikai tur, kur tauta kaut cik politiski izglītota un materiāli kaut cik neatkarīga.
    Venecuelā arī ir tautas vēlēts prezidents, tāpat, kā vēl daudz kur tanī pusē.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 20.05.2011. 16.25

    Šī brīža situāciju LR nevar salīdzināt ar situāciju, kāda tā bija okupētajā LV astoņdesmito gadu beigās. Tolaik latviešus nevajadzēja īpaši organizēt, tolaik tautu noorganizēja riebums pret komunistiem. Šobrīd Latvijā komunistu vairs nav. Ir bijušie komunisti un komunistu diktatūras izčakarēta tauta. Stāvoklis tāds pats, kā visā pārējā postpadomju telpā un tikai ilgs laiks, vairāku paaudžu nomaiņa pilnībā varēs izārstēt mūsu tautu no ” padomju morāles” paliekām. Tas ir tā pat kā ar piedraņķētu jūru, kaut kad jau tā attīrās :)
    Ar Putina vadīto KTF gan šeit nav nekāda sakara, un ceru, ka nebūs

    +5
    0
    Atbildēt

    0

kristaps_drone 20.05.2011. 14.48

Un kāda starpība, ko atbalsta inteliģence vai Amerikas latvieši? Tas nav svarīgi, tā nav nekāda ziņa! Galvenais – ko atbalsta Latvijas vispopulārākais ministru prezidenta un prezidenta amatu kandidāts Lembergs!

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu