Jelgavā vāc parakstus KNAB aizturētā Ķipura atbalstam • IR.lv

Jelgavā vāc parakstus KNAB aizturētā Ķipura atbalstam

24
Foto: Reinis Hofmanis, F64

Vairāki slimnīcas darbinieki parakstīties ieradušies arī atrodoties atvaļinājumā

Jelgavas slimnīcā vāc parakstus Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētā Jelgavas pilsētas slimnīcas valdes locekļa Andra Ķipura atbalstam, parakstus plānots vākt līdz pirmdienai, aģentūrai BNS pastāstīja Jelgavas slimnīcas galvenā māsa Elita Briede.

“Slimnīcas darbinieki aicināti parakstīties, lai paustu atbalstu Ķipuram. Parakstu vākšana norisināsies līdz nākamās nedēļas pirmdienai, lai pēc tam mēs tos varētu nosūtīt Jelgavas pilsētas domei, apvienībai “Vienotība” un citiem,” sacīja Briede.

Viņa norādīja, ka pagaidām vēl nav zināms, cik slimnīcas darbinieku ir parakstījuši atbalsta vēstuli, tomēr Briede piebilda, ka vairāki darbinieki dodas uz slimnīcu parakstīt vēstuli, pat atrodoties atvaļinājumā.

Jelgavas slimnīcas kolektīva parakstīto vēstuli, kurā pausts atbalsts Ķipuram, plānots iesniegt Jelgavas pilsētas domē, apvienībai “Vienotība”, kuras biedrs Ķipurs ir, veselības ministram Jurim Bārzdiņam (ZZS) un KNAB.

Vēstulē minēts, ka slimnīcas kolektīvs neapšauba Ķipura godīgumu, atbalsta un pieprasa viņu kā vienīgo slimnīcas vadītāju. “Dr.Ķipurs ir sertificēts veselības aprūpes speciālists, sertificēts ārsts traumatologs. Trīs sasaukumus viņš bijis Jelgavas pilsētas domes deputāts, kas liecina par sabiedrības atbalstu viņam kā slimnīcas vadītājam. Kā vadītājs viņš ir ar augstām prasībām pret sevi un citiem, principiāls lēmumu pieņemšanā, mērķtiecīgs, bet arī iejūtīgs, pretimnākošs un saprotošs,” teikts aģentūras BNS rīcībā esošajā vēstulē.

Tajā arī norādīts, ka Ķipura vadībā slimnīca ieguvusi jaunu ārējo izskatu, renovētas nodaļu telpas, kā arī apgūtas jaunas medicīnas tehnoloģijas, kas ļauj slimnīcai būt konkurētspējīgai pacientu veselības aprūpes jomā.

Jau vēstīts, ka KNAB aizturējis Jelgavas slimnīcas valdes locekli, Jelgavas domes deputātu un Finanšu komitejas locekli Andri Ķipuru (JL, “Vienotība”) par kukuļņemšanu. Jelgavas pilsētas slimnīcas valdes loceklis, būdams valsts amatpersona, laikā no 2010.gada novembra līdz 2011.gada 13.maijam no divu komercuzņēmumu valžu priekšsēdētājiem pieņēma kukuļus ne mazāk kā 3700 latu apmērā saistībā ar slimnīcas iepirkto medicīnas aprīkojumu.

Savukārt trešdien Ķipurs tika atstādināts no amata, un viņa vietā iecelta līdzšinējā valdes priekšsēdētāja vietniece Solvita Ābola. Ķipuram gan noteikts ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Komentāri (24)

raimondsb_mail_lv 20.05.2011. 12.09

Man tā vēstule un parakstu vākšana atgādina kaut ko ļoti nepatīkamau. Tā jau par jebkuru var savākt pietikami labas atsauksmes. Var tik iedomāties, ko par Lemberga ” labajiem darbiem ” rakstītu un kādas attaisnošanas vēstules tiktu gādātas. Pats Ķipura aizturēšanas fakts uz mani atstāja graujošu iespaidu. Vēl ceru līdz pēdējam, ka tā bija provokācija. Bet ja nē, no ko – ” v semje ne bez uroda “. Viņam pašam, ja jūt, ka ir pie vainas, vajadzētu izstāties no partijas un palūgt visiem piedošanu. Tas būtu vismaz vīrišķīgi. Atcerēsimies kas vēl tos parakstus vāca un atklātās vēstules sūtīja. Tas godu nedara.

+3
0
Atbildēt

0

anita_meistere 21.05.2011. 10.55

jānoskaidro, kuri ir tie kvēlākie ķipura aizstāvji…un parakstus ir janosūta nevis uz Vienotības biroju, bewt uz to pašu KNAB.
tipiska mietpilsoņa domašana…nekas ka ir zadzis (iespejams, tiesa vēl nav bijusi)…toties ir nokrāsotas sienas un sapirkta aparatūra (ko iespējams nemaz nevarēja atļauties).

+1
0
Atbildēt

0

jeers 23.05.2011. 10.37

Tā jau ir diagnoze sabiedrībai! Laikam tie parakstu vācēji nesaprot, ka tieši viņi (šie idioti un līdzīgie) ir tie kuru dēļ tādi kā es beidzot sāk nopietni pārdomāt biznesa pārcelšanu uz citu valsti. Man tiešām te neiet sūdīgi, bet idiotisms sāk kost acīs. Ja sabiedrībai nodokļu maksātāju īpašuma izzagšana ir attaisnojama ar kādiem tur labiem darbiem (drīz jau arī skolas diplomus un spartakiāžu medaļas izvilks), tad šie cilvēki nav pelnījuši labāku dzīvi!!!!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu