Lipmana ripas • IR.lv

Lipmana ripas

7
«Man galvenais vienmēr ir bijis bizness. Hokejs ir tikai hobijs, kurš pēdējā laikā diemžēl kļuvis arī par grūtu blakusdarbu.» Foto — LETA

Pēc paša vārdiem, lielā nauda Kirovu Lipmanu (70) nav mainījusi, tāpēc viņš netaupa sulīgāku vārdu tiem, kam bagātība sagrozījusi galvu. Atšķirībā no daudziem viņš spēj arī skaidri pateikt, kur ņēmis starta kapitālu

Līdztekus tām 19 ripām, ko šāgada pasaules čempionātā savos vārtos ielaida Latvijas hokeja izlase, izskatās, ka vēl vienu, pats savējos, raidījis Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans. Pēc nervus kutinošās maija pirmās nedēļas, kas mūsu valstsvienībai gandrīz maksāja zaudētu vietu elites grupā, viņš paziņojis par iespējamību pamest šo amatu. 

Taču, lai gan sabiedrības lielākā daļa Lipmana vārdu varētu saistīt galvenokārt ar hokeju, pirmajā vietā viņam ir cits spēles laukums – bizness -, kurā veiksmi nodrošina pavisam citas «ripas». Un atšķirībā no hokeja, kur dažādus pret sevi pielietotus spēka paņēmienus Lipmans sajutis ik pa laikam, lielāko zāļu ražotāja Grindeks īpašnieku un Liepājas metalurga akcionāru biznesa krīze pret apmalēm grūstījusi salīdzinoši maigi. Precīzāk, Lipmans pratis no dižķibeles izvairīties, iepriekš saliekot pareizās ripas un ripiņas pareizajās laukuma daļās. 

Kādā intervijā Lipmans izteicies, ka viņš nezinot, cik naudas viņam precīzi ir. Ja cilvēks tiešām sakās to nezinām, tas nozīmē, ka daudz. It īpaši, ja to saka viens no bagātākajiem cilvēkiem Latvijā. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Iepriekšējais raksts

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu