Ventspilī apgāzusies autocisterna ar biodegvielu • IR.lv

Ventspilī apgāzusies autocisterna ar biodegvielu

24
Foto: Kaspars Krafts, F64

Noplūdes vieta norobežota ar degvielu uzsūcošām bonām; vides piesārņojuma draudu nav

Trešdien no rīta Ventspilī, rotācijas aplī uz Lielā prospekta pie Ventas, apgāzusies autocisterna ar 27 kubikmetriem biodegvielas, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Avārija notikusi pulksten 9.25 no rīta. Avārijas vietā ir izveidojusies degvielas peļķe aptuveni 40 kvadrātmetru platībā. Aizdegšanās pagaidām nav notikusi, taču VUGD darbinieki ir sagatavojuši putas gadījumam, ja degviela uzliesmos, pastāstīja VUGD preses pārstāve Inga Vetere.

Teritorija ir norobežota, un tilts ir slēgts satiksmei, tāpēc policija iesaka iebraukšanai Ventspilī izmantot apvedceļa tiltu. Kustība būs slēgta līdz brīdim, kad izdosies piecelt apgāzušos autocisternu.

Noplūdes vieta ir norobežota ar degvielu uzsūcošām bonām, tāpēc plašāka apkaimē vides piesārņojuma draudu nav, skaidroja Vilemsons.

Operatīvie darbinieki ir bloķējuši degvielas noplūdi tuvējā kanalizācijas akā. 40 kvadrātmetru lielā degvielas peļķe ir ierobežota. Notikuma vietā patlaban strādā visi atbildīgie dienesti un ir ierobežota satiksme.

VUGD Ventspils daļas komandieris Andris Šulcs aģentūrai LETA pastāstīja, ka ugunsbīstamība nav augsta, jo biodīzelis ir degoša, taču tā nav viegli uzliesmojoša viela. Viņš apstiprināja, ka izlijušo degvielu uzsūc absorbējošās bonas un plašāka apkārtne nav apdraudēta.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, kravas cisterna braukusi no Ventas tilta pilsētas virzienā, rotācijas aplī aiz tilta sasvērusies un apgāzusies. Autovadītājs nav bijis alkohola reibumā.

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu