Neregulāro pārvadājumu jēdzienu no likuma neizslēgs • IR.lv

Neregulāro pārvadājumu jēdzienu no likuma neizslēgs

32
Foto: Jānis Saliņš, F64

Deputāti trešajā un galīgajā lasījumā noraida grozījumus Autopārvadātāju likumā

Saeimas deputāti arī trešajā, galīgajā lasījumā ceturtdien noraidīja vairākus Satiksmes ministrijas (SM) priekšlikumus grozījumiem Autopārvadājumu likumā, kas paredzēja ierobežot neregulāros pasažieru pārvadājumus, vēsta aģentūra LETA.

SM rosinātajos grozījumos bija plānots izslēgt pasažieru neregulāro pārvadājumu jēdzienu, to aizstājot ar pasažieru pārvadājumiem pēc pasūtījuma. Ja šie grozījumi būtu atbalstīti, par pārvadājumiem pēc pasūtījuma tiktu uzskatīti pārvadājumi, kas tiek veikti ar iepriekš nokomplektētu pasažieru grupu un noteiktu brauciena mērķi. Šādu pārvadājumu mērķis nevarētu būt sabiedriskā transporta pakalpojumi.

Pret šiem priekšlikumiem iebilda daudzi deputāti, norādot, ka nedrīkst iznīcināt šo mazo biznesu un esot arī jādomā par cilvēku tiesībām izvēlēties, ar ko pārvietoties. Tāpat izskanēja pārmetumi, ka ar šiem grozījumiem iecerēts nostiprināt monopoltiesības dažām lielām pārvadātāju kompānijām pasažieru pārvadājumu tirgū.

Izskanēja arī priekšlikumi, ka rentablajos maršrutos vajadzētu nodrošināt brīvu konkurenci un dotēt pārvadājumus tikai nerentablajos maršrutos, kā arī vispār sakārtot un reorganizēt visu šo nozari. Tika pausts arī pretējs viedoklis, ka sagraujot esošo sistēmu, galu galā nomaļākajos rajonos cilvēkus neviens vairs nepārvadātu.

Saeima tomēr pieņēma vairākus citus grozījumus Autopārvadājumu likumā, paredzot sakārtot taksometru pakalpojumu sniegšanu.

Komentāri (32)

janazakovica 13.05.2011. 11.23

ka parasti notiek darbibas cekistu firmas nordeka intreses..kuri jau ta sanem no valsts 4 mij.ls subsidijas..politiki tapat neko nedara.aiz viniem vienmer alkatigi dvess kadi shemotaji.pie mums viss notiek tikai taa.tapec ari esam tadaas auzaas.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu