Pirmo reizi parakstīties var arī ieslodzījuma vietās • IR.lv

Pirmo reizi parakstīties var arī ieslodzījuma vietās

6
Foto: Reinis Hofmanis, F64

Sākusies parakstu vākšana par mācībām valsts apmaksātās skolās tikai valsts valodā

Šogad pirmo reizi tiesības piedalīties parakstu vākšanā būs arī Latvijas pilsoņiem ieslodzījuma vietās, aģentūru BNS informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) pārstāve Kristīne Bērziņa.

Šiem vēlētājiem par savu vēlmi piedalīties parakstu vākšanā jāinformē ieslodzījuma vietas administrācija.

Parakstu vākšana sākusies trešdien un turpināsies līdz 9.jūnijam. Parakstīties par Satversmes grozījumu ierosināšanu varēs 622 parakstu vākšanas vietās Latvijā un 45 parakstu vākšanas vietās ārzemēs. Parakstu vākšanas vietas Latvijā strādās četras stundas dienā, arī brīvdienās. Parakstu vākšanas vietas ārvalstīs būs atvērtas pārstāvniecību vadītāju noteiktajos darba laikos.

Ņemot vērā, ka parakstu vākšana atšķiras no vēlēšanām un parakstu vākšanas vietas var nebūt izvietotas tajās ēkās, kur atrodas vēlēšanu iecirkņi, Centrālā vēlēšanu komisija aicina vēlētājus, pirms doties parakstīties, noskaidrot tuvāko parakstīšanās vietu un darba laiku.

Parakstīties var visi balsstiesīgie Latvijas pilsoņi no 18 gadu vecuma. Lai piedalītos parakstu vākšanā, vēlētājam nepieciešama Latvijas pilsoņa pase, kurā par to veiks īpašu atzīmi.

Vēlētājiem, kuri piedalījušies parakstu vākšanas pirmajā kārtā un par Satversmes grozījumu projektu parakstījušies pie notāriem vai bāriņtiesā, atkārtoti nav jāparakstās. Šie paraksti tiks pieskaitīti kopējam Satversmes grozījumu atbalstītāju skaitam.

Tā kā no 18.maija līdz 16.jūnijam norisināsies vēl viena parakstu vākšana par apturētajiem sociālo pabalstu griestu likumiem, abās parakstu vākšanās tiks lietots īpašs pases spiedogs, kurā būs četri simboli – A, B, C un D. Ja vēlētājs piedalīsies parakstu vākšanā par Satversmes grozījumiem, spiedogā tiks atzīmēts simbols A, par pārējiem sociālo pabalstu likumiem ‒ attiecīgi B, C un D.

Komentāri (6)

Una Grinberga 11.05.2011. 10.51

Nez ko par brīvības jēdzienu teiktu sen jau mirušie filosofi. Nesaprotu, kādēļ ieslodzītiem ir iespējas parakstīties, piedalīties referendumos un vēlēšanās? Nebrīvei jau nav tikai fiziska forma, bet arī sociālā un garīgā!

0
0
Atbildēt

1

    krisjanis_sondors > Una Grinberga 11.05.2011. 17.47

    Iespējai piedalīties referendumos un vēlēšanās ir jābūt ikvienam pilsonim, arī ja viņš atrodas ieslodzījumā.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu