Par banku laupīšanām aizdomās tur vīrieti un pusaudzi • IR.lv

Par banku laupīšanām aizdomās tur vīrieti un pusaudzi

32
Foto: Lauris Nagliņš, LETA

Vīrietis sodīts četras reizes, jaunietis nesen aizturēts mēģinot aplaupīt “Swedbank”

Valsts policija aizdomās par šogad Rīgā notikušajām banku aplaupīšanām un to mēģinājumiem aizturējusi 1979.gadā dzimušu vīrieti, kurš kopā ar nesen aizturētu 17 gadu veco jaunieti tiek vainots piecu banku filiāļu un norēķinu grupu laupīšanas mēģinājumos un četrās laupīšanās, piektdien vēsta aģentūra BNS, atsaucoties uz Valsts policijas Rīgas reģiona kriminālpolicijas priekšnieka vietnieku Andri Stūraini.

Aģentūra BNS vēsta, ka vecākais no laupītājiem, iespējams, bijis noziegumu organizators. Viņš agrāk četrreiz sodīts par zādzībām, krāpšanām un izspiešanām. Gan pie ceturtdien notvertā vīrieša, gan iepriekš aizturētā pusaudža atrasts šaujamierocim līdzīgs priekšmets. Abiem aizturētajiem kopā bija izdevies nolaupīt 4500 latu. Pēc policijas uzskata, noziegumi pastrādāti nepārliecinoši.

Aģentūra LETA vēsta, ka 17 gadus vecajam jaunietim bijusi nelabvēlīga ģimene, viņa vecāki agri nomira, viņš dzīvoja ar aizbildņiem. “Viņš ir viens no tiem, kas iemācījās izdzīvot uz ielas,” skaidroja Stūrmanis. Viņš arī norāda, ka jaunietim sākotnēji laupīšanas šķitušas ļoti interesantas un viņš, iespējams, neapzinājās guvumu. Vienā no epizodēm puisis nebija gatavs, ka bankas darbinieki dos tik daudz naudas, tādēļ sabāzis to kabatās.

Abi aizturētie nav radinieki, iespējams, iepazinušies caur paziņām. Policija pārbauda, vai vecākā persona jaunieti ir ievilkusi uzbrukumu pastrādāšanā.

Pēdējo mēnešu laikā notikušas vairākas laupīšanas banku filiālēs. 27.aprīlī par laupīšanas mēģinājumu AS “Swedbank” filiālē Rīgā, Vienības gatvē 51, aizturēts 17 gadus vecs jaunietis bez kriminālas pagātnes. 2400 latu izdevies nolaupīt 14.aprīlī “Swedbank” filiālē Rīgā, Dzelzavas ielā 51.

12.aprīlī laupītājs mēģināja aplaupīt divas AS “Latvijas Krājbanka” filiāles – Dzelzavas ielā 55 un Brīvības ielā 430a. Iespējams, abus laupīšanas mēģinājumus bija veicis viens un tas pats cilvēks, pieļāva policija. Nevienā no bankas filiālēm nauda nav nolaupīta, un nedz klienti, nedz darbinieki nav cietuši.

25.martā arī notika divi laupīšanas mēģinājumi – “Latvijas Krājbankas” filiālei Rīgā, Brīvības gatvē 224, kā arī VAS “Latvijas Hipotēku un zemes banka” (“Hipotēku bankas”) filiālei, kas atrodas Brīvības ielā 110.

23.februārī un 8.martā notika laupīšana “Hipotēku bankas” norēķinu grupā Rīgā, Melnsila ielā 22, 16.martā aplaupīta “SEB bankas” filiāle Rīgā, Mellužu ielā 1, bet pēc dienas, 17.martā, laupītāji bija nolūkojuši “Latvijas Krājbankas” filiāli Juglā.

Lai atklātu banku laupīšanas uzbrukumus, Valsts policijā tika izveidota atsevišķa izmeklēšanas grupa, kas pārbaudīja kopumā apmēram 1000 personas, kas varētu būt saistītas ar uzbrukumiem.

Komentāri (32)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu