Tūroperatori reisus no Latvijas uz Japānu pagaidām neatsāks • IR.lv

Tūroperatori reisus no Latvijas uz Japānu pagaidām neatsāks

25
Pludmalē izskalots Japānas tūrisma buklets pēc marta postošās zemestrīces un tai sekojoša cunami. Avots: AFP/LETA

Uz Japānu vēlas doties retais, lielāka interese varētu parādīties nākampavasar

Japānu kā tūrisma ceļojumu galamērķi Latvijas ceļotāji varētu atsākt izvēlēties nākamā gada martā, aģentūrai BNS prognozēja aptaujātie tūrisma jomas pārstāvji un atzina, ka paies laiks, kamēr Japāna atgūs cilvēku uzticību kā drošs ceļojumu galamērķis.

Latvijas Tūrisma aģentu asociācijas prezidente Kitija Gitendorfa pastāstīja, ka, pēc pašreizējām tūrisma operatoru un ceļojumu aģentūru prognozēm, interese par ceļojumiem uz Japānu labākajā gadījumā varētu atgriezties nākamā gada martā un tādā gadījumā uz Japānas dienvidu daļu – dienvidiem no Tokijas.

Gitendorfa minēja, ka kopumā tūrisma operatori saistībā ar ceļojumu atcelšanu uz Japānu ir atguvuši daļu iemaksātās naudas, taču ir arī izdevumi un priekšapmaksas, kuras neizdosies atgūt, kas gan esot neliela daļa.

Tūroperatora “Maxtours” pārstāve Judīte Šlionska pauda viedokli, ka varētu paiet diezgan ilgs laiks, kamēr tūristi no Latvijas atkal sāks izrādīt interesi par Japānu kā tūrisma galamērķi. “Ja tuvākā gada laikā nekādas bīstamas kataklizmas vairs nenotiks un masu medijos parādīsies pozitīvas ziņas saistībā ar atomelektrostaciju darbību, varēs atsākt piedāvāt ekskursijas uz Japānu,” viņa klāstīja.

Pēc Šlionskas teiktā, kopumā tūrisma ceļojumu atcelšana uz Japānu “Maxtours” neietekmēja. “Starp mūsu klientiem tas nebija pieprasīts virziens,” viņa piebilda.

Arī tūrisma aģentūra “Kolumbs” mārketinga vadītāja Laura Liepiņa norādīja, ka aģentūrā ir vien pāris klientu, kas šajā laikā plānojuši braukt uz Japānu. “Viņi tagad izvēlas alternatīvu galamērķi savam ceļojumam,” viņa sacīja.

“Japāņiem tuvākajā laikā būs jātiek galā ar katastrofas radītajām sekām, ne tikai ieguldot līdzekļus infrastruktūras atjaunošanā, bet arī atgūstot tūristu uzticību Japānai kā drošam ceļojuma galamērķim,” klāstīja Liepiņa un piebilda, ka, ņemot vērā valsts augsto ekonomisko attīstību, Japānai tas varētu izdoties salīdzinoši īsā laika posmā.

Jau vēstīts, ka pēc zemestrīces Japānā 11.martā Latvijas tūrisma uzņēmumi atcēla ceļojumus uz šo valsti. Zemestrīce Japānā sasniedza 8,9 balles, un tai sekoja cunami, kas nodarīja lielus postījumus. Tā dēļ Fukušimas 1.atomelektrostacijā (AES) notika eksplozija un pēc sprādziena ‒ radiācijas noplūde.

 

Komentāri (25)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu