Prokuratūra Rubenim un Līnim uzrāda apsūdzības • IR.lv

Prokuratūra Rubenim un Līnim uzrāda apsūdzības

12
Latvijas Nacionālā teātra direktors Ojārs Rubenis (K) un bijušais Dailes teātra direktors Aivars Līnis (L). Foto: Agnese Gulbe, LETA

Par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu abiem draud līdz astoņiem gadiem cietumā

Prokuratūra uzrādījusi apsūdzības pašreizējam Latvijas Nacionālā teātra direktoram Ojāram Rubenim un bijušajam Dailes teātra direktoram Aivaram Līnim saistībā ar savstarpēju, iespējams, nelikumīgu līgumu slēgšanu, vēsta aģentūra BNS.

Prokurore Velta Zaļūksne apstiprinājusi, ka Līnim un Rubenim uzrādījusi apsūdzību par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja tās izraisījušas smagas sekas. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Saskaņā ar apsūdzību toreizējais Dailes teātra valdes loceklis Līnis 2009.gada pavasarī uz diviem mēnešiem par 2000 latiem nelikumīgi noslēdzis uzņēmuma līgumu ar Latvijas Nacionālo teātri Rubeņa personā. Līgums noslēgts par konsultācijām uzņēmējdarbības stratēģiskā plānošanā un organizēšanā, teātra darbības iekšējo un ārējo risku apzināšanā un priekšlikumu izstrādāšanā šo risku vadībai ekonomiskās krīzes apstākļos. Šo jautājumu risināšana ietilpa Rubeņa kā teātra valdes locekļa pienākumos, tāpēc Līnis, pēc prokuratūras uzskata, nelikumīgi guvis 2000 latu ienākumus.

Turklāt Līnis nelikumīgi noslēdzis līdzīgu vienošanos ar Rubeni par pakalpojumu sniegšanu Dailes teātrim jautājumos, kuru risināšana ietilpa Līņa pienākumos, piemēram, jau pieminētā vadības un konsultatīvo pakalpojumu sniegšana uzņēmējdarbības stratēģiskā plānošanā un organizēšanā. Toreiz noteiktā 2000 latu lielā līgumcena Rubenim arī izmaksāta. Līdzīga apsūdzība uzrādīta arī Rubenim.

Līnim ir vēl viena krimināllieta, kura gan joprojām atrodas izmeklēšanā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, apstiprināja lietu pārraugošā prokurore Velta Zaļūksne. Šajā lietā viņu vaino par naudas izkrāpšanu no Eiropas Savienības līdzekļiem. Viņš savulaik ieņēma amatu Eiropas Komisijas delegācijā Latvijā. Savukārt Rubenis bez lietas par darbību teātrī apsūdzēts arī vērienīgajā digitālās televīzijas krimināllietā.

Komentāri (12)

mxblack 03.05.2011. 11.25

Ar šīm nelietībām Rubenis visiem kādreizējiem “Labvakara” klausītājiem ir pamatīgi iespļāvis sejā, bet pats ir pārvērties par visnožēlojamāko divkosi. Kā viņš pats kādreiz savos TV raidījumos pēla un izsmēja visādus padomijas blēžus un apzadzējus, to viņš ir aizmirsis. Tie apzaga lielo PSRS, bet viņš tagad nekaunējās apzagt mazo Latviju un mūs, nodokļu maksātajus. Viņam būtu no kauna zemē jāielien, kārtējais glumeklis, kuru šeit ir ļoti daudz un kuri mūs ir noveduši pie galējas nabadzības un bezcerības, iegrūduši milzīgos parādos un pārvērtuši par apsmieklu Pasaulē.

+4
0
Atbildēt

0

Uldis Kaldre 02.05.2011. 17.52

ēlertes kundze, gaidu no jums attiecīgu rīcību, jebšu jūsu principi, kopš esat tikusi pie siles ir mainījušies? Ceru, ka jums nav izaudzis šņukurs pa šo laiku.

+5
-2
Atbildēt

0

Dina Repša 02.05.2011. 17.23

2009. gads.
Hm…
Vai ir Likums, ko varētu saprast tāpat – BEZ “pēc prokuratūras domām”?

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu