Ielaidīs bibliotēkā • IR.lv

Ielaidīs bibliotēkā

37
Raitis Plauks, f64

Šodien, svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, interesentiem būs iespēja piedalīties Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) jaunās ēkas atvērto durvju dienā.

Jaunās LNB ēkas atvērto durvju dienā dalībniekiem, uzrādot personu apliecinošu dokumentu, būs iespēja piedalīties ekskursijā būvnieku un bibliotekāru pavadībā, ziņo aģentūra LETA.

Ar topošo LNB ēku jeb “Gaismas pili” interesenti varēs iepazīties no plkst.13 līdz 16.

Kā ziņots, vakar notika “Gaismas pils” spāru svētki, kurus apmeklēja ne tikai bijušie kultūras ministri un esošā kultūras ministre Sarmīte Ēlerte (V), bet arī Ministru prezidnets Valdis Dombrovskis (V), Valsts prezidents Valdis Zatlers un citas personas.

LNB būvniecības process ir sasniedzis nozīmīgu attīstības posmu – ēkas augstums ir 67,074 metri. Pēc latviešu tautas tradīcijām, kad ēka ir sasniegusi savu augstāko punktu, uz tās spārēm tiek uzlikts vainags, un ēkas saimnieks būvniekiem rīko spāru svētkus.

Šodien, svinot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, Rīgā būs paredzēta daudzveidīga svētku programma, kuru apmeklēt būs aicināts ikviens rīdzinieks un galvaspilsētas viesis.

Komentāri (37)

Zeks 05.05.2011. 01.49

Diemžēl tauta, izstāvot garo rindu uzzināja, ka apskatīt var tikai būvlaukuma teritoriju. Un tur jau īpaši daudz ko redzēt nebija. Līdz ar to bija dzirdamas stipras replikas par valsts varu, kas cilvēkus apšmauc pat svētku dienās. īpašs rūgtums skanēja no vecāka gadagājuma cilvēkiem, kas bija nākuši kājām pāri tiltam no Vecrīgas.

+1
0
Atbildēt

0

info 04.05.2011. 19.23

vai tajos konteineros mitinaas bulgaaru viesstraadnieki?
kapeec personu apliecinosh dokuments?
ko tur buuvee?

0
0
Atbildēt

0

juris 04.05.2011. 15.30

cik varēja saprast, tad ielaida tikai teritorijā un tajā mazajā apmeklētāju centrā. Bija rindas no vienas puses, no otras puses nebija :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu