ES atzīst savstarpēju autovadītāju tiesību atņemšanu • IR.lv

ES atzīst savstarpēju autovadītāju tiesību atņemšanu

34
Lauris Vīksne, F64

Ja tiesības atņemtas kādā ES valstī, persona auto nevarēs vadīt arī citās dalībvalstīs

Ja personai vienā Eiropas valstī būs atņemtas autovadīšanas tiesības, tā nevarēs turpināt vadīt transportlīdzekli citā valstī, vēsta aģentūra BNS.

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) informēja, ka spēkā stājusies ES direktīvas norma, kas paredz transportlīdzekļu vadītāju tiesību atņemšanas savstarpēju atzīšanu.

Turpmāk Eiropas valstis apmainīsies ar informāciju par satiksmes noteikumu pārkāpējiem, kas nozīmē, piemēram, to, ja personai vienā valstī ir atņemtas vadīšanas tiesības, tā nevarēs turpināt vadīt transportlīdzekli citā valstī. Līdz šim šādi gadījumi bija iespējami, jo nebija vienotas sistēmas pārkāpēju uzskaitei. Kā piemēru CSDD minēja gadījumu, kad Latvijas pilsonis citā Eiropas valstī ir izdarījis pārkāpumu, par ko tiek piemērota vadīšanas tiesību atņemšana, bet, atgriežoties Latvijā, turpina piedalīties ceļu satiksmē.

Turpmāk visā Eiropā institūcijas, kas atbild par autovadītāju kontroli, reģistrēs datus par pārkāpumiem, līdz ar to Latvijā tiks saņemta informācija par konkrēto pārkāpēju. Šādā gadījumā uz personas deklarēto dzīvesvietu tiks nosūtīts arī paziņojums par tiesību atņemšanu un pienākumu nodot nederīgo apliecību, ja tā atrodas pie transportlīdzekļa vadītāja.

Komentāri (34)

aguslens 13.04.2011. 14.49

Interesanti, vai visās ES valstīs ir vienādi noteikumi un par to pārkāpumiem piemērojamie sodi?

0
0
Atbildēt

1

    andrisskrastins > aguslens 13.04.2011. 18.44

    Par tiem sodiem, par kuriem atņem tiesības – ir.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu