CVK vāks parakstus par izglītību tikai valsts valodā • IR.lv

CVK vāks parakstus par izglītību tikai valsts valodā

30
Lauris Vīksne, F64

Nacionālās apvienības rosinātajam jautājumam parakstus vāks no 11.maija līdz 9.jūnijam

Jaunievēlētā Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pirmdien nolēma, ka parakstu vākšana par Nacionālās apvienības sagatavotajiem Satversmes grozījumiem par izglītību valsts valodā ilgs no 11.maija līdz 9.jūnijam, aģentūra BNS uzzināja CVK sēdē.

Apvienības iesniegto parakstu pārbaude apliecinājusi, ka par Satversmes grozījumu ierosināšanu ir parakstījušies 10 140 balsstiesīgo pilsoņu, kas ir pietiekams skaits, lai CVK izsludinātu 30 dienu parakstu vākšanu Satversmes grozījumu ierosināšanai.

Ja šajā parakstu vākšanā Satversmes grozījumu projektu atbalstīs ne mazāk kā viena desmitā daļa no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita, to iesniegs Valsts prezidentam, kurš to nodos izskatīšanai Saeimai.

Pagājušajās Saeimas vēlēšanās balsstiesības bija 1 532 319 iedzīvotājiem, liecina CVK informācija. Tādējādi parakstu vākšanā jāsavāc vairāk nekā 153 tūkstoši parakstu. Ja Saeima vēlētāju iesniegto likumprojektu vai Satversmes grozījumu projektu nepieņem bez satura labojumiem, to nodod tautas nobalsošanai.

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu