Ierosina lietu pret Caunes malumedībās iesaistīto • IR.lv

Ierosina lietu pret Caunes malumedībās iesaistīto

25
Evija Trifanova, LETA

VMD pārstāve nekomentē, vai Caunes medību biedrs bija Ropažu mežzinis Jānis Ozoliņš

Valsts meža dienests (VMD) pabeidzis dienesta pārbaudi un ierosinājis disciplinārlietu pret Jelgavas novada domes priekšsēdētāja Ziedoņa Caunes iespējamās malumedībās iesaistīto Rīgas reģionālās virsmežniecības mežzini, vēsta aģentūra LETA.

Kā pastāstīja dienesta pārstāve Selva Šulce, lieta ierosināta par mežziņa rīcības atbilstību normatīvajos aktos noteiktajam, respektīvi, mežziņa rīcība nav bijusi atbilstoša tam, kā jārīkojas valsts amatpersonai.

“Tā kā lieta ir gana sarežģīta, jo tur ir ne tikai normatīvo dokumentu, darba disciplīnas un darba ētikas pārkāpumi, tad ir jāgaida arī izvērtējums no policijas puses, cik lielā mērā konkrētais cilvēks bijis iesaistīts iespējamajās nelikumīgajās medībās un kādas darbības ir vai nav veicis,” sacīja Šulce.

Iepriekš portāls “zz.lv” (“Zemgales Ziņas”), Caunes līdzbraucējs medībās bijis Rīgas virsmežniecības mežzinis Jānis Ozoliņš, kurš pārkāpuma konstatēšanas brīdī turējis rokā pielādētu medību ieroci. Kā apliecināja Šulce, Rīgas reģionālās virsmežniecības Ropažu mežniecībā strādā mežzinis Jānis Ozoliņš, taču viņa kā iespējamā aizdomās turētā statusu nekomentēja.

Jau ziņots, ka Jelgavas novada Platones pagastā janvārī konstatētas nelikumīgas medības, pēc kurām atrasti divi nošauti meža dzīvnieki – stirnu āži. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess.

Komentāri (25)

ex.Bergšteine/ Varsl 01.04.2011. 13.16

Nesauc, lūdzu, šos mērkaķus par medniekiem, bet gan par MALUMEDNIEKIEM!
Lielum lielā daļa no mednieku saimes(es tai skaitā), arī nosoda šādas izdarības, kas nav savienojamas ar medību ētiku.

0
0
Atbildēt

0

austrisv 01.04.2011. 09.32

Nu tas mežzinis droši, ka zaudēs darbu! Tā viņam arī vajag, jo visatļautība vienreiz ir jāizbeidz arī mežziņu vidū!
Tas briesmīgais Caune būs atbrīvojis arī mežus no tādiem nelietīgiem mežziņiem, kuri paši neievēro medību ierobežojumus! Bandīti , ne mednieki!

0
0
Atbildēt

0

ilmisimo 31.03.2011. 21.04

Ierosina lietu pret Caunes malumedībās iesaistīto
——————————————————

Kāds medījis Cauni(ak šausmas!)?

Un vēl gar malu….

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu