Jaunzeme-Grende pametīs LTRK vadītājas amatu • IR.lv

Jaunzeme-Grende pametīs LTRK vadītājas amatu

36
LTRK valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme-Grende. Foto: Nora Krevņeva, F64

Valdes priekšsēdētājas pilnvaras Jaunzemei-Grendei beigsies 31.martā

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme-Grende nepagarinās līgumu ar LTRK, liecina Jaunzemes-Grendes vēstule LTRK biedriem, vēsta aģentūra LETA.

Jaunzeme-Grende par LTRK valdes priekšsēdētāju kļuva 2008.gada 1.aprīlī, un viņas pilnvaras šajā amatā beidzas šā gada 31.martā.

Vēstulē viņa norādījusi, ka LTRK darbībā ir paveikts daudz labu darbu, kā arī pieļautas kļūdas. “Es redzu un ticu, ka LTRK iesāktais ceļš ir inovatīvs, mērķtiecīgs, demokrātisks, drosmīgs un virza Latviju uz veselīgu uzņēmējdarbības vidi, bet iesāktais ceļš vēl ejams. Mans talants ir radīt, iedvesmot, mainīt un aizraut. Kādam citam no mums ir talants lieliski turpināt iesākto.(..) Tāpēc jaunu darba līgumu ar LTRK neslēgšu,” norādīja Jaunzeme-Grende.

Kā biznesa portālam “Nozare.lv” atzina LTRK pašreizējā vadītāja, viņu pamest amatu mudinājusi Latvijas uzņēmēju nevēlēšanās iesaistīties kameras biedru lokā. “Kad pirms trim gadiem sāku strādāt kamerā, mans uzdevums bija īstenot stratēģiju, kurā bija divas sadaļas – dialogs ar valdību un piesaistīt LTRK biedru pulkam vismaz 10% jeb 5000 no Latvijas uzņēmējiem. Pēc trim gadiem secināju, ka esmu daudz paveikusi dialogā ar valdību, bet tas nepalīdzēja kamerai piesaistīt jaunus biedrus. Pagājušā gada nogalē personīgi aicināju uzņēmējus iestāties LTRK, bet viņus tas neinteresēja, ko skaidroju vai nu ar vispārēju vienaldzību, vai arī neuzticēšanos kamerai,” stāstīja Jaunzeme-Grende. 

Vaicāta, ko plāno darīt pēc 31.marta, kad beigsies līgums ar kameru, viņa norādīja, ka patlaban nezinot. “Konkrētu plānu man nav. Arī kamerā nedarbošos, ja vien nenodibināšu kādu jaunu uzņēmumu,” uzsvēra Jaunzeme-Grende. Savukārt uz jautājumu, kurš varētu būt jaunais LTRK valdes priekšsēdētājs, viņa atbildēja, ka par to jālemj kameras padomei, un pretendentu uz šo amatu neminēja.

Otrdien notiek ikgadējā Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) biedru sapulce, kurā pulcēsies vairāk nekā 100 uzņēmumu vadītāju. Tā ir LTRK augstākā lēmējinstitūcija.

Sapulces ievaddaļā organizācijas valde ziņos par sasniegto un paveikto aizvadītajā gadā, tiks izskatīts 2010.gada pārskats un apstiprināts LTRK 2011.gada budžets, kā arī izraudzīti divi jauni padomes locekļi.

LTRK pārstāv 986 uzņēmumus, kas darbojas visās tautsaimniecības nozarēs. Tā ir viena no vecākajām Latvijas sabiedriskajām organizācijām – biedrība ir dibināta 1934.gadā.

Komentāri (36)

Martins 23.03.2011. 09.15

Šī ir ziņa, par ko sabiedrība nevis atviegloti uzelpo kārtējai figūrai pametot amatu, bet gan grib patiekt “paldies” vai lūgt palikt… Kaut kas līdzīgs, kā ar VVF – Žaneta ir viens no tiem cilvēkiem, kuru cilvēki priecājās atpazīstot trolejbusā vai uz ielas; daudziem bieži gribējās pateikt “paldies”. Iespējams, viņa ir viena no pirmajām, kurai sekmējās iedzīvināt ideju par sabiedrisko organizāciju un valdības partnerību un panākt vismaz formālu NVO līdzdalību politikas veidošanā. Un par spīti politiķu meliem 3 gadu garumā viņa tomēr panāca ļoti būtiskas lietas, no kurām pati būtiskākā varētu būt sabiedriskā doma, ka godīga politika ir cool. Daudz vairāk cilvēku, nekā pirms trijiem gadiem, šodien uzskata, ka ir kruti maksāt nodokļus, ka ir kruti būt godīgiem un atbildīgiem un sekot līdzi norisēm un prasīt rezultātus no politiķiem.

+6
0
Atbildēt

1

raimonds_bossltd 22.03.2011. 15.26

to Kurmītis
Hunveibini, hunveibini, bet cik pamatotu pretenziju viņa čekas pediņiem izteica!

+1
-2
Atbildēt

0

Roberts Gūtšmits 22.03.2011. 14.43

Žēl. Bija tiešām viens no retajiem cilvēkiem, kurš nebaidījās un nekautrējās hunveibiniem acīs publiski pateikt, kādi kretīni tie ir. Un pie tam – darīja to kompetenti un argumentēti.
Ņemot vērā, kādi specdienesti strādā hunveibinu labā un kādas represijas tie ir gatavi pret sev nemīlamajiem ļaudīm vērst – varēja tikai apbrīnot šī dāmas raksturu un nebaidīšanos.
Jautājums, kāpēc viņa tomēr šobrīd aiziet, ir visai mistisks. Laikam tomēr nepārtrauktais pressings savu lomu nospēlēja.
Lai veicas turpmākajā dzīvē un karjerā !
Un būtu jauki, ja viņa nekur tālu nepazustu – kad hunveibinu valdīšana beigsies, valstij un tautai nāksies rāpties ārā no tāāāādas sūdu bedres, kāda pat 90-jā gadā nebija bijusi. Tad sakarīgus, domājošus un DARĪT SPĒJĪGUS profesionāļus vajadzēs kā ēst.

P.S. Starp citu – man tāda neliela domiņa radās. Jaunzeme-Grende varētu būt ĻOTI pat cienījama un apsverama Prezidenta amata kandidāte. Vai tik ne tāpēc viņu kāds mēģina tagad ar steigu aiz kulisēm aizbīdīt … ??

+7
-9
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu