Pārsūdz Ēlertei labvēlīgo spriedumu amatu savienošanu • IR.lv

Pārsūdz Ēlertei labvēlīgo spriedumu amatu savienošanu

57
Andrejs Strokins, F64

Ēlerte bijusi vairākās AS “Diena” struktūras valdēs un Valsts kultūrkapitāla fonda valdē

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārsūdzējis Administratīvās rajona tiesas spriedumu, ar kuru apmierināts tagadējās kultūras ministres, bijušās laikraksta “Diena” galvenās redaktores Sarmītes Ēlertes pieteikums un atcelts biroja lēmums par viņai noteikto 50 latu sodu saistībā ar amatu savienošanas ierobežojumu neievērošanu, vēsta aģentūra LETA.

Tiesa 25.februārī apstrīdēto KNAB lēmumu atcēla no tā izdošanas dienas, kā arī izbeidza administratīvo tiesvedību.

KNAB valsts amatpersonu darbības kontroles nodaļa 2008.gadā Ēlerti toreizējo valdes locekli fondā “Dienas gada balva kultūrā”, valdes locekli nodibinājumā “Dienas nākotnes fonds”, valdes locekli SIA “Laikraksts “Diena””, valdes locekli SIA “Reģionālā prese “Diena””, valdes locekli AS “Diena” un galveno redaktori SIA “Laikrakstā “Diena”” saukusi pie administratīvās atbildības par interešu konflikta novērošanu valsts amatpersonu darbībā, jo no 2007.gada 1.februāra līdz 2008.gada 31.janvārim Ēlerte arī slēgusi uzņēmuma līgumu ar valsts aģentūru “Nacionālais kino centrs”.

Ēlerte šo KNAB administratīvo aktu pārsūdzējusi KNAB priekšniekam, kurš lēmumu atstājis negrozītu. Pēc tam Ēlerte vērsusies tiesā, kas iepriekš viņas pieteikumu pieņēma un ierosināja administratīvo lietu.

KNAB uzskata, ka Ēlerte, būdama Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) padomes locekle, bija valsts amatpersona, līdz ar to uz viņu attiecināmas jau iepriekšminētā likuma normas. Ēlerte kopš 2006.gada 30.augusta esot savienojusi amatus virknē dažādu fondu un uzņēmumu.

Pašlaik Sarmīte Ēlerte ir kultūras ministre.

Ēlertes padomnieks Andris Saulītis paudis, ka strīda būtība ar KNAB ir par to, kuram viņai bija jāprasa rakstveida atļauja savienot KKF padomes locekļa amatu ar citiem amatiem. Ēlerte uzskata, ka Ministru kabinets, kas viņu iecēla padomē, ar šo lēmumu arī atļauju ir devis. Savukārt KNAB uzskata, ka tā bija jādod KKF padomes priekšsēdētājam.

Ēlerte uzskata, ka likums konkrēti nepasaka, kurai iestādei jādod atļauja savienot amatus. Nav iespējams uzskatīt, ka “attiecīgā iestāde” un persona ir KKF padomes priekšsēdētājs, jo pati padome ieceļ tās vadītāju. Viņa arī uzsver, ka KNAB nav konstatējis Ēlertes pieņemtus lēmumus, kas viņu nostādītu interešu konfliktā.

Komentāri (57)

Ieva 21.03.2011. 11.55

Birokrātijas ekspozīcija. Klasiski. Cik tūkstošus vienai un otrai pusei izmaksā cīņa par 50 latiem?
Bet te svarīga ir principialitāte. Lai Sarmītei Ēlertei veicas!

+8
-1
Atbildēt

0

Normunds 21.03.2011. 16.36

>>>lama; Administratīvos sodus īpaši neuzskaita (ja tie par vienu un to pašu īsā laikā neatkārtojas vairāk kā 3 reizes).

+2
0
Atbildēt

2

    Linda > Normunds 21.03.2011. 19.18

    daudzi tomēr ies protestēt http://youtu.be/D72xEes__kM

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Roberts Gūtšmits > Normunds 21.03.2011. 17.22

    >> mazputns

    Tiešāmmm ???

    Nu kā tad tā ? Vai tas tā varētu būt, ka šī kristāltīrā un skaidrā būtne tagad mēģinās paslaucīt zem tepiķīša, noslēpt, nobēdzināt visu šo savu nesmukumu ? Tā vietā, lai uzkārtu sev kaklā tabelīti ar uzrakstu “Administratīvi Sodītā”, labprātīgi atteiktos no ministres amata un valsts piešķirtajiem labumiem un turpmāk līdz mūža galam šo tabelīti nēsātu ir mājās, i darbā, i sabiedriskās vietās ?? Bet vēl labāk nokaunētos, publiski nožēlot grēkus un tad aiziet kādā klosterī atlikušo mūža daļu pavadīt ? Tieši tā, kā viņa grib, lai citi dara?

    Redz, Lembītis pa piemēru, kurš pagaidām vēl nevienā tiesas procesā nav zaudējis, jau gadiņus 5-6 taču staigā ar ēlertes pielīmētu birku “Smagos Noziegumos Apsūdzētais” ? Un katrā izdevīgā brīdī ēletes centīgie skolnieki un stipendiāti šo birku cītīgi atjauno un par tās eksistenci citiem atgādina …

    Vai tas varētu būt, ka šī Rietumu vērtību un Šoroša ideoloģijas dēstītāja pie mums pati nemaz i netaisās sekot tām pamācībām, ko citiem iesaka? … :)))

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Roberts Gūtšmits 21.03.2011. 11.57

Hi, hi, hi …
Tā visa pasākuma sāls jau nav tajos 50 latos. Hunveibinu rupors „IR” kārtējo reizi muļķo sabiedrību. Sāls ir faktā, ka ēlerte PRINCIPĀ nebija tiesīga ieņemt MINISTRES amatu PIRMS TIESA viņu par nevainīgu atzīst … ja viņai piemērojam TIEŠI TOS PAŠUS principus, kurus viņa gadu desmitiem ir no citiem paģērējusi.

KNAB ēlerti sauca pie administratīvās atbildības saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 166.30.pantu – „… par likumā noteikto komercdarbības, valsts amatpersonas amata savienošanas, pārstāvības, ienākumu gūšanas ierobežojumu vai tādu ierobežojumu pārkāpšanu, kuri noteikti attiecībā uz rīcību ar valsts vai pašvaldības mantu, kā arī par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā. „

Minētais pants paredz uzlikt naudas sodu valsts amatpersonai no 50 līdz 250 latiem, tajā skaitā – atņemot arī tiesības IEŅEMT VALSTS AMATPERSONAS AMATUS !!!

Esmu gatavs likt galvu ķīlā, ka tagad šī kaltētā plekste locīsies un gorīsies un, ja kāds viņai paprasīs – kā tad viņa ar šādu skeletu skapī uzdrošinājās vispār pretendēt uz ministra amatu, kad citus par daudz mazākiem skeletiem pati publiski ir sunījusi no panckām ārā – stāstīs pasaciņas par to, ka „nav notiesāts, nav vainīgs” … :)))

+2
-2
Atbildēt

2

    viņas vieta ir sorosa stallī zirgam zem pautiem..

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Roberts Gūtšmits 21.03.2011. 12.01

    Esmu gatavs likt galvu ķīlā,….
    —————————————–
    Druoši.
    Pie reizes arī Brīvības statuju,Sanfrancisko tiltu,Semiramīdas gaisa dārzus un citus kurmīšu īpašumus.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu