Prāta spēļu organizētājiem Rīgas dome piešķir 10 000 latu • IR.lv

Prāta spēļu organizētājiem Rīgas dome piešķir 10 000 latu

21

Naudas saņēmējs – biedrība “Intellect” – organizē prāta spēles skolēniem un studentiem

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja šodien atbalstīja priekšlikumu piešķirt nepilnus 10 tūkstošus latu jauniešu intelektuālo spēļu organizēšanai un jauniešu komandu dalībai starptautiskās sacensībās, vēsta aģentūra LETA.

Spēļu organizators ir biedrība “Intellect”. Tās brīvprātīgie darbinieki bez atalgojuma organizē prāta spēles jau kopš 2005.gada. Patlaban Rīgā ir 45 skolēnu komandas, vairāk nekā 30 studentu komandas un vairāk nekā 40 pieaugušo komandas, un katrā no tām ir vismaz seši dalībnieki.

Gada laikā plānots organizēt 26 spēles skolēniem un studentiem regulārajos turnīros, 12 starptautiskus neklātienes turnīrus, kā arī divus Latvijas čempionātus Rīgā skolēniem un studentiem. Vienlaikus plānots atbalstīt Rīgas jauniešu komandu dalību astoņās starptautiskās sacensībās Igaunijā, Lietuvā, Krievijā un Baltkrievijā.

Starptautiskā sadarbība un Rīgas komandu piedalīšanās starptautiskos intelektuālajos konkursos izvirzīta par biedrības prioritāro darbības virzienu. Vairākas komandas jau tagad piedalās sacensībās Igaunijā, Lietuvā, Baltkrievijā, Krievijā. Finansējuma trūkums ierobežo kluba attīstību un jaunu projektu īstenošana kļūst neiespējama, norādīja organizācijas pārstāvji.

Lēmums par finansējuma piešķiršanu tiks virzīts tālāk skatīšanai Finanšu un administrācijas lietu komitejā.

Komentāri (21)

Ieva 10.03.2011. 17.41

Re cik labi! Par cik plānota piedalīšanās Krievijā un Baltkrievijā- finansējums būs!

+1
0
Atbildēt

0

Sanšains 10.03.2011. 21.02

Vienlaikus plānots atbalstīt Rīgas jauniešu komandu dalību astoņās starptautiskās sacensībās Igaunijā, Lietuvā, Krievijā un Baltkrievijā.
==========================
Tiešām perfekti. Precīzi.

Štokenbergu, pabriku, spolīšu, lembergu, jembergu, loskutovu, eduardu liniņu un juru paideru koalīcijā ņemamais “Saskaņas centrs” darbībā.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu