Fotoradaru uzstādītājs no sodiem varētu saņemt 35% • IR.lv

Fotoradaru uzstādītājs no sodiem varētu saņemt 35%

30
Jānis Saliņš, F64

Valsts sekretāru sanāksmē pieņem noteikumus par samaksas kārtību fotoradaru uzstādītājiem

Komersants, kas veiks 160 jaunu stacionāro fotoradaru piegādi un uzstādīšanu, varētu saņemt 35% no naudas sodiem, kas iekasēti, izmantojot šos fotoradarus, vēsta aģentūra LETA.

To paredz ceturtdien valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais Ministru kabineta noteikumu projekts “Samaksas kārtība komersantam par pakalpojuma sniegšanu – pārkāpuma ceļu satiksmē fiksēšanu ar tehniskajiem līdzekļiem, neapturot transportlīdzekli”.

Iekšlietu ministrijas preses pārstāve Gunta Skrebele informēja, ka projektā paredzēta kārtība, kādā nosakāmi faktiskie valsts pamatbudžeta ieņēmumi no naudas sodiem, kas gūti no fotoradaru konstatētajiem pārkāpumiem, neapturot transportlīdzekli, un kārtība, kādā komersantam tiek veikta samaksa par pakalpojuma sniegšanu.

Ar fotoradaru fiksēto sodu nomaksai nauda bus jāpārskaita uz atsevišķi izveidotu valsts pamatbudžeta ieņēmumu kontu. Savukārt komersants katru mēnesi par pakalpojuma sniegšanu saņems samaksu, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, 35% apmērā no iepriekšējā mēneša faktiskajiem ieņēmumiem.

Protokols par pārkāpumu tiks nosūtīts transportlīdzekļa turētājam vai īpašniekam ierakstītā vēstulē. 

Ekonomikas ministrijai līdz 2011.gada 1.maijam jāveic attiecīgi grozījumi normatīvajos aktos, kas ļautu lāzera fotoradaru apstiprināšanu, verificēšanu un citus pasākumus, kas nepieciešami, lai mērierīces atbilstu likuma “Par mērījumu vienotību” prasībām, informēja Skrebele.

Lai ceturtdien valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie noteikumu grozījumi varētu stāties spēkā, tie vēl būs jāpieņem valdībā.

160 jaunu stacionāro fotoradaru piegāde, uzstādīšana un uzturēšana uzņēmumu apvienībai, kas uzvarēja konkursā, piecu gadu laikā varētu izmaksāt aptuveni 11,25 miljonus latu.

Tas secināms no ceturtdien Iepirkumu uzraudzības biroja interneta mājaslapā publicētā paziņojuma par fotoradaru konkursa iepirkuma procedūras rezultātiem, kur šāda summa minēta kā kopējā līgumcena. Paziņojuma V iedaļā “Papildu informācija” norādīts, ka “pretendenta piedāvātā līgumcena ir plānotā summa, pretendenta piedāvātais procents no saņemtās soda naudas ir 35%”.

Iekšlietu ministrijā šonedēļ beidzās konkurss par fotoradaru uzstādīšanu. Slēgtajā konkursā par 160 jaunu stacionāro fotoradaru piegādi par uzvarētāju atzīta trīs juridisku personu apvienība – AS “Vitronic Baltica” kopā ar vācu kompāniju “Vitronic Dr.-Ing.Stein Bilverarbeitungssysteme” un SIA “Komeccentrs DATI grupa”.

IeM iecerējusi, ka fotoradaru darbība palīdzēs līdz 2013.gadam ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaitu salīdzinājumā ar 2001.gadu samazināt par 70%. Izvērtējot notikušo ceļu satiksmes negadījumu apstākļus, konstatēts, ka vismaz 40% gadījumu negadījuma iemesls ir bijis tiešā vai netiešā veidā saistīts ar atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu.

Paredzams, ka fotoradari uz ceļiem varētu parādīties jau 2011.gada beigās. 

 

Komentāri (30)

archoftriumph 10.03.2011. 16.26

peec CSN vaditajam ir jaariikojas atbilstoshi situaacijai uz celja – shis ir galvenais likums. paareejiem manupraat ir noziime lai vareetu iaksjirt kursh vainiigs ja notiek negadiijums.

muusu valstii raxturiigi izlikt nejeedziigas ziimes un staaveet pie jeedziigaam ziimeem nejeedziigos laikos, piem uz krasta vai bauskas ielas 4 naktii, kad neliels aatruma paarsniegums nav biistams apkaarteejiem.

ja policistiem maksaatu par drosiibu uz celja tad situaacija kardinaali mainiitos.

starp citu – sods tacju nav pakalpojums. kaadeelj tam PVN piemeero?

+4
0
Atbildēt

0

Kinskis 10.03.2011. 15.27

savādi: ar lieliem burtiem rakstīt par to, kā pieaugs ieņēmumi no fotoradariem, bet ar maziem burtiem – par to, kā samazināsies bojāgājušo un avāriju skaits. kamēr mēs nesapratīsim, ka centrā ir nevis valsts finanšu bilance, bet cilvēki un nodokļu maksātāji, ar strukturālajām reformām ilgstoši neveiksies.

+7
-3
Atbildēt

3

    Una Grinberga > Kinskis 10.03.2011. 15.57

    @svītrkods
    Noskaties filmu “Sazvērestības teorija” :) Mela Gibsona varoni arī vajāja visādas sazvērestības.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Kinskis > Kinskis 10.03.2011. 15.50

    piekrītu, burtiski tas nav pieminēts, bet ideja tāpat ir acīmredzama – kāds saņems savu procentu, jo būs palīdzējis budžetā iekasēt papildus naudu.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    tocelovskis > Kinskis 10.03.2011. 15.38

    Kur te kaut vienā vietā pieminēts ieņēmumu pieaugums?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

janis 11.03.2011. 09.56

Pilnīgas muļķības, un nav vajadzīgs mums te spraust batonus par cēliem centieniem mazināt pilsoņu mirstību uz ceļiem. Ja jau valstij rūp mūsu veselība, tad vienojamies, mēs visi sametamies uz tiem 200 radariem, no kuriem īstie ir tikai kādi 50, kurus pa laikam pamaina vietām, un nemaksājam kkādiem tur “speciālistu kantoriem” 35% no sodiem.
Priekšlikums-tos 35% likt iekšā ceļu remontēšanā un tādējādi samazināt bīstamību un mirstību uz ceļiem. Ticiet, tas mums ātri visiem atmaksāsies, jo ar sodiem paši uzturēsim savu infrastruktūru, nevis kāda bērnus Kembridžā :)

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu