VUGD šefa amatam virzīs reģiona pārvaldes priekšnieku • IR.lv

VUGD šefa amatam virzīs reģiona pārvaldes priekšnieku

36
VUGD Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Oskars Āboliņš. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Mūrniece kā kandidātu nosaukusi Rīgas reģiona pārvaldes vadītāju Oskaru Āboliņu

Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka amatam virzīs pašreizējo VUGD Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Oskaru Āboliņu, otrdien pavēstīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL, "Vienotība"), vēsta aģentūra BNS.

Pēc tikšanās ar Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrības (LAKRS) priekšsēdētāju Juri Kalniņu un pašreizējo VUGD priekšnieku ģenerāli Ainaru Penci Mūrniece norādīja, ka visas piecas kandidatūras atbilda nepieciešamajiem kritērijiem, lai ieņemtu VUGD priekšnieka amatu, taču tieši Āboliņam bijusi vislielākā autoritāte. Viņš savas gaitas dienestā ir sācis "no pašas apakšas", sacīja ministre, norādot, ka Āboliņš spēj komunicēt gan ar arodbiedrībām, gan padotajiem, vēsta aģentūra LETA.

Kā atzina Pencis, lēmums par Āboliņa virzīšanu VUGD priekšnieka amatam netika pieņemts otrdienas rītā, jo tieši šis kandidāts kā atbilstošākais tika uzskatīts jau "labu laiku". Arī pašreizējais VUGD priekšnieks sacīja, ka Āboliņa lielākie trumpji ir "praktiskā pieredze un autoritāte kolektīvā". Ir jābūt autoritātei, lai vadītu šādu kolektīvu, uzsvēra Pencis.

Pats Āboliņš norādīja, ka jūtas ļoti pagodināts, ka viņa līdzšinējais darbs ir novērtēts tik augstu. Viņš pauda pārliecību, ka tiks galā ar VUGD vadītāja pienākumiem, ja Ministru kabinets viņu šajā amatā apstiprinās.

LETA vēsta, ka darbu VUGD Āboliņš sācis 1992.gadā kā Rīgas pilsētas pārvaldes Centra rajona nodaļas ugunsdzēsējs. Savukārt VUGD Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amatā viņš strādā kopš 2009.gada.

Par Āboliņa iecelšanu VUGD priekšnieka amatā būs jālemj valdībai.

Pašreizējais VUGD priekšnieks Ainars Pencis februārī nolēma iesniegt atlūgumu un doties izdienas pensijā. Šāds lēmums tika pieņemts pēc tam, kad Pencis nekorekti izteicās par tiesas spriedumu Talsu traģēdijas lietā. Augstākās tiesas senāts lēma par 100 tūkstošu latu kompensācijas izmaksāšanu Talsu traģēdijā cietušajam Andrim Zasam. Pencis spriedumu komentēja šādi: "Mums pašiem tādas naudas nav un nebūs. 100 000 latu mēs varētu dabūt, ja aizslēgtu apmēram divus ugunsdzēsēju depo un visus cilvēkus palaistu vaļā," salīdzināja Pencis. Viņš pauda uzskatu, ka prasītāji šajā gadījumā nav rīkojušies korekti, mēģinot "taisīt biznesu" uz traģēdijas rēķina.

Mūrniece Penča iesniegumu pieņēma, tomēr, ņemot vērā viņa lielo pieredzi un profesionalitāti, ministre lūdza viņam turpināt dienestu līdz 1.aprīlim un plūdu laikam. Pencis dienestu turpināt ir piekritis.

Komentāri (36)

Mārčonkuls 09.03.2011. 07.43

Paklausījos Streipa interviju ar viņu un man nepatika,- likās tāds demagogs. Kas tad Murniecei galīgā apātija?

0
0
Atbildēt

0

kristaps_drone 08.03.2011. 12.14

Iespējams, ka viņš patiešām ir labs kandidāts, taču tas, ka viņu virza un atbalsta Mūrniece, met pamatīgu ēnu uz šo kadidātu. Viņas kadru politika, ieceļot ģimenes draugus amatos, nav devušas uzskatāmus ieguvumus iekšlietu sistēmai, vismaz pagaidām tos neredz.

0
0
Atbildēt

0

Roberts Gūtšmits 08.03.2011. 11.23

Baigi labi – pati mūrniece sen jau atlaista, bet šai joprojām ir visas tiesības vadīt ministriju, izdot rīkojumus, atlaist padotos un likt to vietā jaunpupa klases biedrus. Tas neapšaubāmi ir kaut kas jauns ne tikai Latvijas, bet, pieļauju – arī Eiropas valsts vadības modelī. Laikam „labas pārvaldības paraudziņš” a-la „godīgajiem jenotiem tā gribas”.
Turpmāk attīstot šo jauko metodi tālāk – jekurš Premis uzreiz pēc vēlēšanām var atlaist visus savus ministrus un tad pateikt, ka ļauj šiem vēl pasaimniekot gadiņus 3-4 … nu līdz nākamās valdības izveidei.
Baigi forši ! Ne par ko nav jāuztraucas, ne par ko nav jāatbild, vari darīt, kas ienāk prātā – grābt ķešā, dalīt valsts naudu savējiem, parakstīt līgumus … ja līdz šim ierēdņu cūcības piesedza viņu pašu saražoti noteikumi un likumi, kuri neļāva pat nejēgu un zagli tik vienkārši atlaist, tad tagad jēlie idiņi iedibina jaunu tradīciju – pat, ja esi jau atlaists – vari turpināt sēdēt savā krēslā un saņemt algu ! Valsts graušana, ekonomikas gremdēšana un valsts pārvaldības iznīcināšana sekmīgi turpinās …

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu