Sieviešu dienas tirdziņš • IR.lv

Sieviešu dienas tirdziņš

22
Jana Kudrjavceva, f64

Šodien Kalnciema ielas kvartālā sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju (LMA) notiks Sieviešu dienai veltīts tirdziņš – jauno talantu darbu izstāde un pārdošana, ziņo aģentūra LETA.

Jaunais tirdziņš "Mākslas medības", kas darbosies no plkst.11 līdz 16, ir Kalnciema ielas kvartāla un LMA kopējas sadarbības sākums, kas kalpos kā jauno talantu popularizēšanas platforma un mākslas darbu pieejamības nodrošināšana plašam interesentu lokam.

Pirmajā pasākumā tiks piedāvātas vairāk nekā 40 gleznas un vismaz desmit grafikas par pieejamām cenām. Šoreiz darbu tēmas aptvers sievietes, ziedus un dabas studijas.

Mākslas darbus radījuši autori, kas studē LMA, sākot no otrā kursa līdz pat doktorantūrai. Savus darbus piedāvās Paula Zariņa, Zane Veldre, Dace Kalpiša, Ilze Laizāne, Baiba Majore, Ieva Šūmane, Jeļena Kažoka, Natālija Maļikova, Irina Ošleja, Sanda Skujiņa, Adriāna Vīgnere, Jānis Dukāts, kā arī citi, kuru darbi jau izpelnījušies atzinību.

"Mākslas medības" iecerētas kā pasākumu sērija. Esošo darbu kolekcija būs pieejama mēneša garumā, bet pēc tam interesentu uzmanībai tiks piedāvāti arvien jauni darbi. Izstāde būs apskatāma no šodienas līdz 30.martam Vīna veikala zālē.

Turklāt šodien pasākuma "Mākslas medības" laikā varēs satikt arī pašus māksliniekus, kā arī saņemt konsultāciju par darbu izvēles jautājumiem no kompetentiem mākslas kritiķiem. Interesentiem būs arī iespēja pieteikties uz atraktīvu gleznošanas nodarbību Kalnciema ielas kvartālā.

Sieviešu dienai veltītajā gadatirdziņā šodien bērni radošajā darbnīcā varēs gatavot spilgtas papīra puķes māmiņām, rotaļāties krāsainā karuselī un cienāties ar našķiem no vietējiem ražotājiem. Vīrieši varēs izvēlēties visdažādākos ziedus un dāvanas, ko gatavojuši amatnieki un rotkaļi, stikla darinājumus, dizaina priekšmetus un oriģinālas rotas savām dāmām.

Nākamie tirdziņi Kalnciema ielas kvartālā notiks katru otro sestdienu.

Komentāri (22)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu