Brigaderes horoskops • IR.lv

Brigaderes horoskops

32

Trešdien, 2.martā, plkst. 17:30 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) ciklā Krātuves vērtību stāsti notiks sarīkojums Anna Brigadere: horoskops, albumi, dienasgrāmata, kurā vienu no latviešu literatūras vēsturē nozīmīgākajām rakstniecēm 150. jubilejas gadā varēs iepazīt no personīgās un sabiedriski nozīmīgās puses.

Anna Brigadere, neraugoties uz grūtībām, dzīves laikā no kalpu bērna kļuvusi par visā sabiedrībā cienītu un respektētu personību, kura latviešu literatūras vēsturē iegājusi kā bērnības atmiņu triloģijā Dievs. Daba. Darbs iekodētās latviski ētiskās trīsvienības atklājēja un pasaku lugu žanra aizsācēja. Vai Annas Brigaderes liktenis ir nolasāms viņai mūža nogalē individuāli sastādītajā horoskopā, pasākumā skaidros astrologs un numerologs Kristaps Baņķis.

Savukārt RMM Rakstniecības krājuma glabātāja Sarmīte Līdaka stāstīs par citām unikālām liecībām apjomīgajā (5500 vienību) Annas Brigadereskolekcijā. Pasākumā varēs iepazīt trīs Annas Brigaderes albumus: rūpnieku Gēlingu dāvanu, kurā rakstniece ievietojusi un komentējusi sev tuvu cilvēku fotogrāfijas, fotogrāfa Jāņa Rieksta dāvināto 1919. gada brīvības cīņām veltīto albumu, kā arī 25 gadu literārās darbības jubilejā saņemto piemiņas albumu ar 111 ierakstiem, veltījumiem, zīmējumiem (tostarp K. Ulmaņa, Z. Meirovica, K. Skalbes, S. Vidberga, J. Bīnes, I. Zeberiņa). Albumu stāsti tiks saistīti ar laika liecībām rakstnieces dienasgrāmatās, vēstulēs, fotogrāfijās.

Pasākumi Rakstniecības un mūzikas muzejā notiek katru trešdienu plkst. 17:30.

Ieejas maksa Ls 1,50, pensionāriem, studentiem un skolēniem – Ls 1 (cenā iekļauts izstāžu apmeklējums).

Komentāri (32)

janazakovica 01.03.2011. 14.44

brigaderes-spriditim ir iespeja aprecet pricesi un iegur pusi karalvalsts…ko izvelas spriditis..atgriesties majas plikam un nabagam…

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu