Martins Dukurs pārliecinoši triumfē pasaules čempionātā • IR.lv

Martins Dukurs pārliecinoši triumfē pasaules čempionātā

12
Martins Dukurs Pasaules čempionātā Kēnigzē Vācijā. Avots: EPA/LETA

Ceturtajā braucienā Dukurs bija vienīgais, kurš trasi veica ātrāk par 51 sekundi 

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien izcīnījis pārliecinošu uzvaru pasaules čempionātā, vesta aģentūra LETA.

Latvijas sportists jau pēc trijiem braucieniem bija pārliecinošā vadībā, tuvāko sekotāju vācieti Mihi Haliloviču apsteidzot par 1,31 sekundi. Pēdējā, ceturtajā, braucienā Dukurs trasi veica 50,91 sekundē un summā otrās vietas ieguvēju krievu Aleksandru Tretjakovu apsteidza par 1,74 sekundēm. Jāpiebilst, ka ceturtajā braucienā Dukurs bija vienīgais, kurš trasi veica ātrāk par 51 sekundi.

Trešo vietu izcīnīja Vācijas sportists Franks Rommels, kurš summā latvietim zaudēja 1,98 sekundes. Tikmēr Martina Dukura vecākais brālis Tomass četru braucienu summā ierindojās devītajā vietā, uzvarētājam zaudējot 3,52 sekundes. Neveiksmīgi ceturto braucienu aizvadīja Halilovičs, kurš sasniedza tikai 11.labāko rezultātu un summā atkrita uz piekto vietu.

Jau vēstīts, ka Martins Dukurs jau pirms pasaules čempionāta tika uzskatīts par galveno sacensību favorītu. Sportists pēdējās divās sezonās uzvarējis Pasaules kausa izcīņā un Eiropas čempionātos, bet pagājušajā gadā izcīnīja otro vietu Vankūveras olimpiskajās spēlēs.

Kā ziņots, šīs sezonas Pasaules kausā Martins Dukurs uzvarēja pēdējos četros posmos, bet uz goda pjedestāla viņš kāpa septiņos no astoņiem posmiem, kas uzvaru kopvērtējumā garantēja jau pirms pēdējām sacensībām.

Pasaules čempionāts pagājušajā gadā nenotika, bet līdz šim augstākais rezultāts latvietim bija 2008.gadā izcīnītā piektā vieta.

Tikmēr Tomasam Dukuram šosezon uz goda pjedestāla izdevās kāpt tikai vienu reizi, turklāt tas izdevās pēdējā posmā, kurā viņš ierindojās uzreiz aiz sava jaunākā brāļa. Abi Dukuri uz goda pjedestāla pirmajiem diviem pakāpieniem kāpa pirmo reizi karjerā.

Pasaules kausa kopvērtējumā šosezon Tomass Dukurs palika astotajā vietā, atkrītot no ceturtās pozīcijas, kuru viņš izcīnīja pērn.

Kā ziņots, gadu mijā Martins Dukurs tika atzīts par aizvadītā gada Latvijas labāko sportistu, bet viņa tēvs Dainis Dukurs – par labāko treneri.

Komentāri (12)

piziks 25.02.2011. 15.42

Diez vai pērnpavasar vienu sestdien Amatā svešu cilvēku izglābtie vairāki avantūrlaivotāji zina, ka viņus glāba arī brāļi Dukuri. Vienkārši, bet atbildīgi rīcības džeki: piebrauca apskatīties, kas uz upes notiek, — redzēja masveida over-us un uz priekšu!

Apsveiciens abiem ar veiksmīgu sezonas noslēgumu pie pilnas veselības un ar labiem panākumiem!

+2
0
Atbildēt

0

vzlotnikovs 25.02.2011. 14.35

Svētki! Urā!

+2
0
Atbildēt

0

andrisskrastins 25.02.2011. 13.36

Ir patīkami, ka mūsu kamaniņu un bobslejistu skola ar savām ierobežotajām finansēm spēj tik daudz. Visu cieņu.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu