Jaunups atzīst Lemberga ietekmi valdībā; aicina to nepārvērtēt • IR.lv

Jaunups atzīst Lemberga ietekmi valdībā; aicina to nepārvērtēt

61
Lita Krone, LETA

Lembergs neesot piekritis Šlesera un Šķēles rosinājumiem gāzt valdību

Lai arī Ventspils mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij") kā cilvēks ar lielu ietekmi Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) līdz ar to ievērojami ietekmē arī valdības darbu, viņa nozīmi nevajag pārvērtēt, piektdien LNT raidījumā "900 sekundes" uzsvēra apvienības "Vienotība" pārstāvis Edgars Jaunups, vēsta aģentūra LETA.

"Lemberga kungs, protams, ir ļoti ietekmīga parādība un notikums, un faktors Zaļo un zemnieku savienībā. Un ZZS ir 50% no šīs valdības, un ja kāds var ietekmēt 50% no kaut kā ļoti ievērojami, tad, protams, viņš var ietekmēt arī valdību pietiekami ievērojami," atzina Jaunups.

"Es domāju, ka šī ietekme ir gana liela, bet es tai pat laikā neņemtos pārvērtēt šo ietekmi, jo Lemberga kungs, manuprāt, ļoti svarīgos brīžos pagājušās valdības laikā pierādīja tālredzību. Un kad Šķēles kungs ar Šlesera kungu vilināja arī Lemberga kungu un "zaļos zemniekus" pamest valdību un gāzt valdību…, Lemberga kungs pateica nē," klāstīja politiķis.

Viņš atzina, ka "nav laba neviena cilvēka ļoti liela ietekme valdībā, tas nav pareizi", jo demokrātija funkcionē pēc principa, ka ir vairāki vai daudzi ietekmes punkti, tomēr atkārtoti aicinot nepārvērtēt Lemberga ietekmi.

"Manuprāt, tā ietekme nav tāda, ka mēs varētu runāt par kaut kādu milzu bīstamību valdībai kā tādai, jo galvenais valdības darba gan stabilitātes, gan prognozējamības pamats un iemesls ir premjerministrs. Un lai cik ietekme būtu Aivaram Lembergam, Augustam Brigmanim vai Edgaram Jaunupam, tam nav nozīmes, jo valdību vada un procesu koordinē Ministru prezidents," uzsvēra Jaunups.

"Un ja kaut kādā brīdī šī ietekme kļūst tāda, ka valdības darbs nav spējīgs funkcionēt pozitīvi, objektīvi vai tās programmas ietvaros, ko redz premjers, premjeram ir ļoti daudz metodes, kādā veidā šādiem procesiem pielikt punktu," klāstīja "Vienotības" pārstāvis.

Kaut arī formāli Lembergs vēl arvien ir partijas “Latvijai un Ventspilij” biedrs, kas ir ZZS politiskā sadarbības partneris un Ventspils mērs, 10.Saeimas vēlēšanās ZZS viņu virzīja kā premjerministra amata kandidātu. 

Komentāri (61)

andrisskrastins 25.02.2011. 11.15

Koalīcijas valdības politiķis atzīst, ka otrai partijai, ar ko veido vairākumu parlamentā, ir ietekme valdībā. Ziņas 11tos.

Ko jūs gaidījāt es nesaprotu?! Nu nav Latvijā diemžēl citu partiju kas būtu Saeimā, nav. Paši vien ievēlējāt i to Lembergu, i SC, i vēl PLL ļāvāt drusku pagozēties tribīnē.

Var uzbrukt Vienotībai cik grib, bet viņi spēlē ar tādām kārtīm, kādas MĒS viņiem iedalījām.

+19
-3
Atbildēt

1

    Edmunds Zālīte > andrisskrastins 25.02.2011. 11.25

    un spēlē visai meistarīgi, to pierāda mazais ‘negadījums’ ar blondo kucīti.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

raimondsb_mail_lv 25.02.2011. 12.57

Mums ir jāpajautā sev, ko mēs gribam. Lielais vairums grib godīgu politiku bez oligarhiem. Uz reiz no visiem, kā mēs to gribējām, Repšem un JL tikt vaļā neizdevās. Pašlaik esam dabūjuši malā divus un tas nav maz. Laiks spēlē par labu Vienotībai – jo ilgāk Šķēle un Šlesers sēž malā, jo mazāka paliek viņu ietekme. Visi klaigā, ka Vienotība liek savus cilvēkus vadošos amatos. Neredzu, kas tur slikts. Tieši otrādi – jāpriecājas. Lembergs grib pirms nāvējošā sprieduma kārtīgi izballēties. Izcils mahinators un nelietis būdams, viņš šo situāciju izmantos maksimāli un tur neko nevar darīt. Ar to ir jāsamierinās. Repšes, JL, Vienotības cīņa pret oligarhiem man atgādina ASV un pasaules sabiedrības cīņu pret teroristiem. Bin Ladens ( lasi – Šķēle. Lembergs, Šlesers ) var pielietot visnetirākos paņēmienus, bet pasaulei ( lasi – Vienotība ) jākaro ar baltiem cimdiem. Pašlaik Latvijā notiek karš uz dzīvību un nāvi. Kā jau karā, visi paņēmieni ir labi, ja dod rezultātu un tuvina uzvaru. Lembergs un šķēle ir vareni meistari zemdeķa spēlītēs un, protams, šī lieta vē pastāv. Ja Jaunupa kungs šo cīņas veidu pārzin un var kaut ko ” sarunāt” un ja tas nāk par labu Vienotībai, tad nesaskatu tur neko sliktu. ” Baltos cimdus ” no Vienotības prasīsim, kad Lembergs būs cietumā.

+19
-3
Atbildēt

15

mary75 25.02.2011. 11.58

“Un lai cik ietekme būtu Aivaram Lembergam, Augustam Brigmanim vai Edgaram Jaunupam, tam nav nozīmes, jo valdību vada un procesu koordinē Ministru prezidents,” uzsvēra Jaunups.”
———————————————————–
Jā, no kautrības Jaunups noteikti nemirs, bet, tas uzpēlētais optimisms un klišejiskās frāzes kaitina.
Visi taču redz, ka Dombrovskis “vada un koordinē” tiktāl, ciktāl tam atļauj Lembergs, savādāk pie šādas valdības koalīcijas nemaz nevar būt, un to atzīst arī daudzi citi V cilvēki, priekš kam tie tukšie apgalvojumi, kam nav nekāda sakara ar realitāti, kam tie domāti – tiem, kas vispār neorientējas situācijā?

+14
-2
Atbildēt

5

    buchamona > mary75 25.02.2011. 12.43

    Visi taču redz, ka Dombrovskis “vada un koordinē” tiktāl, ciktāl tam atļauj Lembergs…++++ es to visu redzu nedaudz savaadak :) ZZS uz krizes fona izbljaustaas, ” aizstaavot savu veeletaaju” :), bet tad lielos vilcienos piekaapjas. Ok, tieslietas – taa ir Lemberga “sarkanaa liinija”, tas ir kaiteejums LR, tach taads pats kaiteejums ir LR pilsonja aciis paarveerteet Lemberga faktisko noziimi LR politikaa, to jau tikai vinjam vajag – sho skepsi, kas veel jo vairaak nostiprina vinja shkjietamo varu. Jaunups jau nu nav man nekaada autoritaate, tchu shajaa zinjaa varu vinjam piekrist

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 25.02.2011. 14.13

    Paniku neviens neceļ un Dombrovskim neviens neko nepārmet, jo tāda ir realitāte.
    Spēlē svešā laukumā un pēc Lemberga noteikumiem nozīmē. ka piekrīt slepenībai, aizkulišu darījumiem, utt., tā vietā, lai ietu uz pilnīgu atklātību un sabiedrības informēšanu, ko taisni Lembergs grib, ko negrib, par to jau arī Ozoliņš rakstīja.
    Tādā veidā V vienmēr paliks zaudētājos.
    Iespējams, ka Lembergs pieprasa tādus noteikumus, draudot ar aiziešanu, tikai, diezin vai viņš kur ies, pat, ja V nepiekristu, atbildību viņš grib uzņemties mazāk par visu, kur vēl labāk, kā tagad – par visu slikto atbild V, un “tautas aizstāvji” ir ZZS.
    Un VL iesaistīšana radikāli neko neatrisinātu, spēku samērs saeimā nemainītos, nu būtu Lembergam viena ministrija mazāk, bet, tās, kuras viņš gribētu, viņš jau dabūtutās 8 balsis neko neizšķirtu, bet, papildus problēmas gan būtu.
    Un nav viņi vēl nobrieduši, brauc virsū Lieģim un kam tur vēl no V, uzvedas, kā puišeļi.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > mary75 25.02.2011. 14.36

    Kaadas un kam radiitu probleemas VL ? Tev, vai man?:))) Ja Dombrovskim – valdiibas vaditajam vinji neradiija probleemas, ja vinjsh veelejaas redzeet VL savaa valdiibaa, kaa 8 balsu atbalstu sev, tad, piedod, nav mums tiesiibu spriest vinja vietaa, jo pienjemt leemumus vinja vietaa arii nespeejam.

    Vienotiiba atdeva iniciatiivu tuliit peec veeleshanaam, savu uzvaru un varu iemainiija pret taadu modeli, kaads tas ir shobriid un labot kaut ko shobriid ir gandriiz neiespeejami.
    Kaut vai taadelj, ka veeleetaajs jau ir pienjemis shkjietamo “patiesiibu” par Lemberga “neierobezhoto ietekmi valdiibaa” (palasi kaut vai pats savus peedejaa laika komentaarus)un ja taa, tad tik un taa nekam vairs nav jeegas :)))
    Taa tad secinaajums – ne jau Lembergs ir tas noteicoshais shajaa situaacijaa, bet tautas neticiiba, nepacietiiba un “chiikstoshais fons” reformaam. Atceries, kaa zemnieki brauca uz Riigu ar beigtu govju galvaam? Briidii, kad tauta ar shaadu degsmi saaks ciinities par savu nerentablo slimniicu un skolu aizveershanu, LV tieshaam buus notikushas paarveertiibas, kuras taa gaidaam :))) Un neviens Lembergs neko mums vairs nespees izdariit, bet, lai tas notiktu, vispirms ir jaaizbeidz raudaat un seet neticiibu savos tuvaakajos :)

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    buchamona > mary75 25.02.2011. 13.58

    Ko tas noziimee – speelee Lemberga laukumaa? :) Laukums ir viens, taa ir koalicija un noteikumi shajaa laukumaa ir vieni – taa ir matemaatika.

    Vienotiibai ir ko paarmest – koaliicijas veidoshanas laiku, kad god. deputaati pashi “iekaartoja” sho ” speeles laukumu”, atsakoties no VL balsiim, taa vietaa gandriiz pat ievelkot koaliicijaa Lemberga dabisko partneri SC :)) Pietiekoshi daudz atbalstiitaaju shaadai “taktikai” bija arii no Vienotiibas elektoraata puses – “VL nav vietas koaliicijaa, vinji nepareizaas dziesmas dzied :), nevajag mums taas ” shtrunta” 8 balsis utt :))
    Cik tas viss ir stulbi un pahnaavnieciski – Dombrovskis to saprata, citi nee, arii viens otrs IR komenteetaajs nesaprata :)) Taa kaa tagad nav ko raudaat un paniku celt

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 25.02.2011. 13.25

    Lembergs piekāpjas tur, kur saprot, ka ir jāpiekāpjas, un tā, lai pat piekāpjoties būtu ieguvējs.
    Tā pati kosolidācija – Lembergs ir varonis, ka neļāva aiztikt sociālo sfēru, bet, Dombrovskis ir sliktais, jo pacēla nodokļus, tu kaut kur dzirdēji, ka kāds tur vainotu Lembergu, kaut arī taisni viņa populistiskās nostājas dēļ tie bija jāceļ, un tas graus ekonomiku.
    Visos sev kaut cik nozīmīgos jasutājumos Lembergs panāk sev izdevīgu balsojumu.
    Jebkuras reformas ir apturētas.
    Un tiesiskuma graušana nav tikai kaitējums, tā ir valsts pamatu graušana.
    Tā ka palieku pie sava – Dombrovskis un V var izdarīt tik daudz, cik Lembergs tiem ļauj.
    Un daļēji paši pie tā vainīgi, jo spēlē Lemberga laukumā pēc Lemberga noteikumiem, nevis uzspiež savu politisko stilu.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu