Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Par vienu no Prāgā notiekošā festivāla Cirkus Cirkus zvaigznēm kļuvis papagailis, kura saimnieks ir itāļu cirka mākslinieks Antonijs Zatu — putns ļoti prasmīgi prot pārvietoties ar skrituļslidām un arī vadīt spēļu automobili. Foto — AFP/LETA

Nedēļas notikumi pasaulē

 

Svētdien ugunsgrēkā bērnunamā Igaunijas pilsētā Hāpsalu dzīvību zaudējuši desmit cilvēki. Bojāgājušo vidū ir astoņi 7-16 gadus veci bērni un divi bērnunama aizbildniecībā bijuši 20 un 21 gadu veci jaunieši. Bērnunamā dzīvoja bāreņi un bērni, kas palikuši bez vecāku aprūpes, kā arī bērni, kas tur ievietoti pēc vecāku iesnieguma.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņojis, ka neizslēdz iespēju ārkārtējos gadījumos ieviest valstī kārtību ar armijas palīdzību. Viņš apgalvo, ka daļa naudas nemieru rīkošanai nākusi no Vācijas un Polijas, tur arī izstrādātas programmas varas gāšanai Baltkrievijā. Baltkrievijas tiesa ceturtdien piesprieda četru gadu cietumsodu opozīcijas aktīvistam Vasīlijam Parfenkovam, kurš piedalījās 19.decembra protestos Minskā pret Lukašenko pārvēlēšanu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu