Glābšanas dienesta vadītāja amatam 5 kandidāti • IR.lv

Glābšanas dienesta vadītāja amatam 5 kandidāti

38
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Starp nosauktajiem līdz 8.martam izvēlēsies vienu, divus atbilstīgākos

Starp iespējamiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka amata kandidātiem ir VUGD Operatīvās vadības pārvaldes priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons, VUGD Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Oskars Āboliņš, Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas direktors Normunds Plēgermanis, kā arī pašreizējie VUGD priekšnieka vietnieki Māris Ziemelis un Intars Zitāns, ziņo aģentūra LETA.

Šīs piecas kandidatūras minētas trešdien notikušajās iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (''Vienotība'', JL), Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretāres Ilzes Pētersones un pašreizējā VUGD priekšnieka Ainara Penča sarunās ar Latvijas Sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrības (LAKRS) priekšsēdētāju Juri Kalniņu.

Kā informēja IeM preses pārstāve Gunta Skrebele, Mūrniece un LAKRS priekšsēdētājs Kalniņš vienojās izvērtēt nosauktos kandidātus un nākamo reizi tikties 8.martā, lai kandidātu loku sašaurinātu līdz vienam vai diviem pretendentiem.

Kā ziņots, pašreizējais VUGD priekšnieks Pencis nolēmis doties izdienas pensijā, tomēr pēc Mūrnieces lūguma viņš līdz 1.aprīlim turpinās darbu, lai sekmīgi pārvarētu iespējamos pavasara plūdus.

Pencis lēmumu atkāpties paziņoja pēc kritikas no sabiedrības un ministrijas vadības puses pēc asi emocionāliem izteikumiem saistībā ar tiesas piespriesto kompensāciju tā dēvētās Talsu traģēdijas lietā, pārmetot, ka cietušie nelaimes gadījumu izmanto peļņai un VUGD tā dēļ varētu slēgt viņu dzīvesvietai tuvākās glābšanas dienesta stacijas.

Komentāri (38)

janazakovica 23.02.2011. 15.57

janem lielako blodlaizu.normali butu tadu kas gadus piecus pats reali bijis glabejs..teiksim gadus 10-15 atpakal.un tagat zin visu un ir vaditaja dotibas..nevis iepirkumu mahinatoru vai kada politika draugu.

+1
0
Atbildēt

0

dace_ampermane 23.02.2011. 16.51

Glābšanas dienesta vadītāja amatam 5 kandidāti

Latvijā nebūtu nekāds brīnums augstāk teikto lasīt šādi: Glābšanas dienesta vadītājam 5 amati. :)

0
0
Atbildēt

0

kristaps_drone 23.02.2011. 14.41

Žēl, ka demisionējušai Mūrniecei būs iespēja pielikt savu roku pie jaunā priekšnieka izvēles un, laikam, pat teikt galavārdu. Pie kā noveda viņas līdzšinējā kadru izvēle, mēs jau zinām.

+1
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu