Baudām igauņus! • IR.lv

Baudām igauņus!

7
Nellija Ločmele

Reizēm labs veids, kā paskatīties uz sevi, ir paskatīties uz citiem

Tā nu izlēmām šoceturtdien ar glanci nosvinēt Igaunijas neatkarības dienu, visu žurnālu veltot intriģējošo ziemeļu kaimiņu izpētei, un tas izvērtās īstā piedzīvojumā. Iesprūšana (gandrīz!) ledus alā ir tikai viena rozīne šajā svētku kliņģerī. Krāšņākos žurnālistu iespaidus varat apskatīt arī video http://te.ir.lv/igaunija.

Laimīga tā diena, kurā igauņu cilvēkam ne reizi nav jānošķendējas: «Dievs ir latvietis!» Šo seno teicienu šie laiž pār lūpām, kad gadās ķeza. Piemēram, kā Delfu īpašniekam ar izcilo biznesa ožu Hansam Luikam, kam krīze paplucinājusi vareno mediju impēriju un jāsitas ar parādiem. Vai arī konservatīvajiem augstskolu pasniedzējiem, kurus histērijā noveda valsts internetizācijas programmas Tīģerlēciens uztūnētie jaunieši, kas drīz vien tiks pie kloķiem lielajā biznesā un politikā. Tomēr pārsvarā šķiet, ka latvieša un Dieva vārds igauņos nav tik bieži jāliek kopā, jo kaimiņi ir omulīgi, racionāli un viņu veiksmes ir tiešām svinēšanas vērtas. Head iseseisvuspäeva! Priecīgu neatkarības dienu!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu