Konkurences padomē ieceļ Boldiševica pusmāsu • IR.lv

Konkurences padomē ieceļ Boldiševica pusmāsu

32
Kārlis Boldišēvics, FOTO: Mārtiņš Plūme, LETA
Indra Sprance

Partijām pietuvinātus cilvēkus virza ne vien SPRK, bet arī Konkurences padomē

Valdība vakar Konkurences padomē (KP) apstiprinājusi bijušā Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) ģenerālsekretāra Kārļa Boldiševica pusmāsu Dainu Šulmani.

Aģentūra LETA izpētījusi, ka Boldiševics savā amatpersonas deklarācijā nav norādījis māsu, bet Šulmane kā brāli norādījusi Hariju Volodko, tomēr abiem māte ir viena – Rasma Boldiševica. Savukārt tēvu ne Boldiševics, ne Šulmane savās deklarācijās nav norādījuši.

Šulmanei ir divas augstākās izglītības – juristes ar specializāciju tiesību zinātnēs un vēsturnieces.

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis Ir.lv sacīja, ka nekā slikta tur nesaskata, viņam ir pilnīgi vienalga, ko par to domā citi, tie visi esot stereotipi. “Tas viss ir bleķis, “ sacīja Brigmanis, norādot, ka ZZS ir svarīgi tikai tas, ko par apvienību domā tās atbalstītāji un viņi to atbalstot. “Tie, kas nepiekrīt, tos mēs nepārliecināsim, “ sacīja Brigmanis, norādot, ka galvenais kritērijs šo amatu kandidātiem ir tas, vai viņi var veikt konkrētos pienākumus vai nevar, nevis saistība ar politiķiem.

Brigmanis arī ironizēja, ka runās ar ekonomikas ministru Arti Kamparu (JL, “Vienotība”), prasot mainīt konkursa komisijas nolikumu – kandidātiem būs jāsniedz izziņas, vai viņi nav Latvijas Zemnieku savienības, Zaļās partijas vai “Latvijai un Ventspilij” biedri, vai viņi nav radinieki Brigmanim, Boldišēvičam vai kādam citam un vai viņi nav kādreiz kaut kur kādā kafejnīcā tikušies ar kādu politķi.

Jautājums par politiķiem pietuvinātu personu ieceļšanu amatos otrdien pēc valdības sēdes tika uzdots arī premjeram Valdim Dombrovskim (JL, "Vienotība"), kurš noraidīja kritiku par kandidatūrām, norādot, ka tās ir izvēlētas konkursa kārtībā. "Bija konkursa komisija, bija pieteiekoši objektīvi kritēriji, kā kandidāti vērtēti, " sacīja Dombrovskis.

Ir.lv jau vēstīja, ka arī apstiprināšanai SPRK virzītajiem padomes locekļiem un priekšsēdētājam ir saikne vai nu ar "Vienotību" vai Zaļo un Zemnieku savienību. Apstiprināšanai SPRK padomē valdība virzīs juristu, partijas "Pilsoniskā savienība" valdes locekli Rolandu Irkli, savulaik Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) sarakstā startējušo ekonomistu Gintu Zeltiņu, kurš jau šobrīd pilda SPRK padomes locekļa pienākumus, ZZS ministra Raimonda Vējoņa pārraudzītajā ministrijā strādājošo vecāko konsultanti, pēc izglītības ekonomisti Inesi Ikstenu, kā arī savulaik Ventspils tranzīta kompānijā "LSF Holdings" un Ventspils domē strādājušo Andri Aniņu. Savukārt SPRK priekšsēdētāja amatam tiek virzīts uzņēmējs, viens no JL dibinātājiem Valdis Lohenbahs. Šobrīd gan viņš paudis gatavību izstāties no partijas, žurnālistiem sacīja premjers.

 

Komentāri (32)

mary75 16.02.2011. 10.09

Nu, nevajag jau tā, visi,kas nāk no ZZS ir kaut kur pa vidu starp lieliem talantiem un ģēnijiem, Boldiševicus ieskaitot.
Lembrerga – Brigmaņa partijā visi tādi – morāli sterili intelektuālie milži, un punkts.
Un taisni tāpēc tauta tos atbalsta, tauta mums nav dumja, jā, vismaz tā daļa, kas balso par ZZS.
Vot, šorīt pat, pa LNT skaidroja – 38,% pilnībā atbalsta ZZS, ka reformas socialajā sfērā nedrīkst būt, un vēl tikpat daudz to atbalsta daļēji.
Un par reformām tikai ap 10%.
Tad kam taisnība – ZZS vai V?
Aizmirsa gan pateikt, ka, ja nereformēs, tad drīz vien mums neviens naudu neaizdos, un nebūs ar ko pat tos nelielus pabalstus maksāt, bet, tas jau tāds nebūtisks sīkums, galvenais – ZZS ar tautu!
Tā, lūk!

+14
0
Atbildēt

5

    ievuliitis > mary75 16.02.2011. 11.22

    “…morāli sterili intelektuālie milži”
    Vēl varētu būt “morāli impotenti”
    Ir nācies saskarties. Raksturojums precīzs.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 16.02.2011. 11.44

    Betija – jā, impotenti būtu vēl labāk, ne tikai morālie, bet, arī profesionālie, absolūtās drebošās nulles, bez sava viedokļaun bezpašcieņas, paklausīgas “skrūvītes” Lemberga naudas un varas veidošanas mehanismā.
    Zombiji, īsāk pasakot.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    viesturs > mary75 16.02.2011. 10.59

    tieši tā..kad es kārtējo reizi kādu “valsts naudas apsaimniekotāju” nolamāju, es vienmēr paturu prātā, ka tāds pats jau arī es esmu un neviens no mums nevar tā pilnīgi precīzi pateikt, ko mūsos izmainītu vara..Nu teiksim ja es kļūtu rīt par LVM šefu…vai es kādam radiniekam necenstos palīdzēt?
    Kāpēc tad tā?….tāpēc ka mēs esam nabagi..mums nav paaudžu iekrātā kapitāla, bet dzīvot visi grib labi un drēbes arī ir jāpērk daudz un ja nenopirkšu jaciņu ar spalvainu apkakli tad tāds puscilvēks vien esmu…..
    Tam visam pretī var stāvēt stiprs-nedaudz traks cilvēks ar iekšēju godīguma kodeksu.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > mary75 16.02.2011. 10.55

    DZeris: Tevī nekad nav iezagusies doma, ka krīze LV ir pārāk maiga? Ka vajadzēja riktīgu bedri un sākt visu no nulles, jo citādi šo morālo apātiju, un šauro redzes loku nevar no galvām izsist:)

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 16.02.2011. 11.37

    Bronks – jā, visu laiku par to runāju – paši tādus ievēlam, tāpēc, ka paši tādi esam, ne visi, bet, vairākums.
    Par to sākt visu no gala – domā, rezultāts būtu daudz savādāks?
    Ja nu vienīgi Latvijas vēlētāju apmainītu ar Igaunijas vēlētāju.
    Bet, no otras puses, tie, kas pie varas, arī daudz vainīgi, ka tauta mums politiski patumša.
    Nekad neaizmirsīšu kā Daudze un Kaulītis un kas tur vēl meloja, aicinādami nebalsot tai referendumā par tautas iespējām atlaist saeimu.
    Ja jebkurā citā valstī politiķi darītu ko līdzīgu, ar to viņu politiskā karjera arī beigtos.
    Un ko latvieši?
    Paklausīja un vairākums arī neaizgāja, atteicas no savām tiesībām.
    Un ievēlēja Daudzi un Co atkal.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

viesturs 16.02.2011. 09.41

šis ir reti nepatīkams tips.redzēju to interviju_ kā šite boldiševici tiek par “priekšniekiem”, tā ir vāks-viņi uzskata, ka visi viņiem ir parādā, nekaunīgi , pašpārliecināti un agresīvi.īpaši “trausli” šajā jomā ir cilvēki no zilo ezeru zemes.
boldišēvic-ja tu esi tik kruts un tik kruta ir tava kraupainā partija-kāpēc mēs esam tādos mēslos un kāpēc mēs esam tādi nabagi, ko boldišēvic?

+12
0
Atbildēt

1

    AndrisBuikis > viesturs 16.02.2011. 12.14

    Nu jā, pareizi. Cilvēks, kurš ir ar pieredzi un divām augstākajām izglītībām, bet nav no Vienotības, tiešām ir nekam nederīgs, it sevišķi ja Boldiševica radinieks! Tikai Vienotības cilvēki, viņu vadoņu klases biedri vai vīra draugi ir ko vērti !

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

austrisv 16.02.2011. 10.19

Boldiševs tiešām ir reti pretīgs un glums tips. Trakākais ir jau ne tas, ka padomēs un valdēs iekārto partiju cilvēkus, jo no kā tad prasīs atbildību vēlētāji, bet gan sev tuvus radiniekus, un tas jau ir pretīgi!!!
taču ko citu gaidīt no šiem pašlabuma meklētājiem! Kā nekā pats Boldiševs, cik var saprast,naudu sakāsis jau agrāk pie tam it kā sēžot vairākās padomēs un valdēs. Vai tik Boldiševs nebija pat Austrumu slmnīcas valdē, bet šī slimnīca šausmīgi pārtērē sev atvēlētās finanses. Tagad Boldiševs izkāš LVM un droši vien arī piešķir līdzekļus ZZS biedru firmām , pašvaldībām un vienkārši caurkritušajiem PLL politiķiem un viņu vasaļiem, kā piemēram,R. Lagzdiņam!

+8
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu