Mākslas akadēmijas karnevāls • IR.lv

Mākslas akadēmijas karnevāls

26
Lauris Vīksne, f64

Šodien plkst.20 Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) notiks 73.karnevāls, ziņo aģentūra LETA.

Šogad karnevāls būs kā izstāde un to organizē LMA studentu padome. Karnevāla tēma ir "Vuelo carneval" ("Lidojums karnevālā"), kur katram būs iespēja baudīt krāšņu gaisotni, aizklājot seju ar masku, izdzīvojot Brazīlijas un Venēcijas seno ikdienu.

Šogad būs iespēja izbaudīt izstādes atklāšanā Brazīlijas karnevāla raksturu – masku parādes, ritmisku dzīvo mūziku, ekstravagantu un dzīvespriecīgu atmosfēru, kā arī Venēcijas klasiskā karnevāla gaisotni – masku spēles, kuras ļauj mainīt patieso identitāti, raisīties lomu spēlēm un pārvērsties, ļaujoties noslēpumainībai un kļūt par izstādes sastāvdaļu. LMA telpās atdzims Brazīlijas džungļi, Kazanovas Venēcija, Latino/mexicano ritmi ar dejām un teatrāliem priekšnesumiem.

LMA rektors Aleksejs Naumovs uzskata, ka karnevāls ir izveidojies kā zīmols un lepnums mākslas dzīvē.

Uz Brazīlijas džungļu lielās skatuves uzstāsies mūziķi – Inokentijs Mārpls, Gvido Linga, "Triānas Parks" u.c. Par muzikālo krāšņumu un daudzveidību uz sešām ne mazāk interesantām izstādes-karnevāla skatuvēm rūpēsies Latvijā pazīstami dīdžeji un mūzikas projekti. "Nogurušajām kājām" būs sarūpēta izstāde un skulptūru dārzs, kur mierīgā gaisotnē atvilkt elpu un atgūt spēkus.

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu