Neizdodas vienoties par tiesībsarga kandidatūru • IR.lv

Neizdodas vienoties par tiesībsarga kandidatūru

15
Foto: Andrejs Strokins, F64
Indra Sprance

Tiesībsarga meklējumos izskan arī Guļāna un Maizīša vārdi

Lai arī pirmdien koalīcijas sanāksmē "Vienotība"un Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) bija plānojušas pārrunāt tiesībsarga amata kandidatūras, līdz jautājuma saskaņošanai nenonāca, žurnālistiem pēc koalīcijas sanāksmes sacīja premjers Valdis Dombrovskis (JL, "Vienotība") un ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Kā liecina Ir.lv rīcībā esošā informācija, "Vienotība" bija iecerējusi piedāvāt ZZS apspriest iespēju tiesībsarga amatam virzīt bijušo Augstākās tiesas priekšsēdētāju Andri Guļānu, taču atteikusies no šīs ieceres, ņemot vērā ZZS publiski pausto atbalstu "Saskaņas centra" ieteiktajam "Rīgas slimokases" likvidatoram Jurim Jansonam. Tāpat vērā ņemti ZZS atgādinājumi, ka "Vienotība" savu amatu limitu esot jau iztērējusi.

Ir.lv rīcībā esošā informācija gan liecina, ka dažas partijas šim amatam uzrunājušas ne vien Guļānu, bet arī bijušo ģenerālprokuroru Jāni Maizīti. Viņa, tāpat kā Guļāna kandidatūra gan šobrīd netiekot uzturēta, "Vienotība" apsvers iespēju, vai nepievienoties ZZS un SC, kopīgi virzot šim amatam Jansonu.

Kandidātus tiesībsarga amatam apvienības var iesniegt līdz ceturtdienai.

Jau vēstīts, ka martā beidzas tiesībsarga Romāna Apsīša pilnvaru termiņš. Saeima pagājušā nedēļā nolēma pagarināt termiņu, līdz kuram var pieteikt kandidatūras, jo daļa uzrunāto atteikusies, bet par citiem nebija iespējams iegūt vairākuma atbalstu.

 

 

Komentāri (15)

austrisv 14.02.2011. 18.56

“ņemot vērā ZZS publiski pausto atbalstu “Saskaņas centra” ieteiktajam “Rīgas slimokases” likvidatoram Jurim Jansonam. Tāpat vērā ņemti ZZS atgādinājumi, ka “Vienotība” savu amatu limitu esot jau iztērējusi.”

Te nu var redzēt destruktīvo ZZS darbu un izteikumi no ZZS puses ir bērnudārza audzēkņu līmenī!
Tā sakot, Tu jau esi savu dabūjis, tagad vispār stāvi pie ratiem un klusē!!!
Superīga koalīcija un ZZS atkal uzmetīs Vienotību! Domāju, ka nākošajās saeimas vēlēšanās viņi par savu stulbumu saņems ko būs pelnījuši!

+6
-1
Atbildēt

3

    lailabidzane > austrisv 14.02.2011. 22.43

    .
    Ak, tā?! Tātad divas bābas (atvainojos!) visu to apVienotību pataisa par dancotājiem! Tad jau visi citi apVienotības darboņi kopā ņemti ir švakāki par tām divām. Mjā… Ja tā padomā, laikam jau tā arī ir – švakulīši.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    lailabidzane > austrisv 14.02.2011. 19.01

    .
    Jā, Bet, tiešām bērnudārza līmenī tas ZZS runā! Toties būs viena apVienotība, kura, dzirdot to bērnudārza runu, dancos kā pēc stabules! ;)

    Kā Tu, Bet, domā, kurš saņems vairāk, tajās nākošajās vēlēšanās – stabulētāji vai dancotāji, ko?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 14.02.2011. 22.33

    varbūt!
    netaisos zīlēt kafijas biezumos, kurš saņems vairāk, kurš mazāk! katrs saņems to, ko pelnījis.
    Netaisos aizstāvēt arī JL karjeristus, kas grāba sev amatus, nedomājot par valsts labumu un nozaru sakārtošanu! te nu skaidri izpaudās gan Āboltiņas, gan Mūrnieces godkāre! Skumji, bet labāk redzams viss darbībā- būs ko svītrot!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Normunds Labrencis 14.02.2011. 19.20

Kādi limiti? Brigmanim jābeidz murgot un jāizlasa beidzot Tiesībsarga likumu. Politiskajām partijām uz šo amatu nav un nevar būt nekādas kvotas vai limiti!

+4
-2
Atbildēt

0

Ieva 15.02.2011. 11.22

Maizītis jau būtu visatbilstošākais. Bet tāpat kā viņu nepārvēlēja, tā viņu te neievēlēs. Tāpēc, ka baidās no viņa.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu