Beitāna uzņēmums nav saņēmis aicinājumu atmaksāt naudu • IR.lv

Beitāna uzņēmums nav saņēmis aicinājumu atmaksāt naudu

10
Ieva Čīka, LETA

LIAA pārstāve apgalvo, ka vēstule "Gaisa sporta sertifikācijas centram" izsūtīta 7.februārī

SIA “Aerodium” līdzīpašniekam Ivaram Beitānam daļēji piederošais uzņēmums SIA "Gaisa sporta sertifikācijas centrs" nav saņēmis nevienu oficiālu dokumentu par 1,35 miljonu latu atmaksu valstij," uz Gaisa sporta sertifikācijas centra" līdzīpašnieka Beitāna teikto atsaucas aģentūra LETA.

Beitāns sacīja, ka viņa rīcībā esot tikai medijos izskanējusī Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora Andra Ozola sniegtā informācija, tāpēc no detalizētāka situācijas izklāsta viņš atturējās.

LIAA pārstāve Vineta Vilistere-Lāce informējusi, ka LIAA 7.februārī nosūtījusi vēstuli "Gaisa sporta sertifikācijas centram" par 1,35 miljonu latu atmaksu, uz kuru atbilde tiek gaidīta līdz nākamās nedēļas beigām. Pēc vēstules nosūtīšanas 10 dienu laikā centrs tiek aicināts vai nu parādu atmaksāt vai nosūtīt parāda atmaksas grafiku. Lēmumu sākt Eiropas Savienības (ES) finansējuma atgūšanas procedūru 4.februārī pieņēma Finanšu ministrija (FM) kā ES fondu vadošā iestāde.

"Gaisa sporta sertifikācijas centrs" 2004.-2006.gada ES fondu plānošanas perioda ietvaros īstenoja ES fondu līdzfinansētu projektu, paredzot gaisa sporta sertifikācijas centra izveidi Jelgavā. FM ņēma vērā LIAA, Centrālās finanšu un līgumu aģentūras un atbalsta saņēmēja, kā arī speciāli izveidotās darba grupas skaidrojumus par projekta ieviešanu un secināja, ka gaisa sporta sertifikācijas centra darbība netiek un nevar tikt pilnībā nodrošināta.

Projekta "Gaisa sporta sertifikācijas centra izveide Jelgavā" kopējās izmaksas bija 2,07 miljonu latu, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums- 720 000 latu, valsts budžeta finansējums – 620 000 latu un privātais finansējums – 730 000 latu. Projekta īstenotājiem valstij jāatmaksā pilnu projekta īstenošanas laikā saņemto līdzfinansējumu – 1,35 miljonus latu.

Komentāri (10)

kdaljajev 11.02.2011. 18.41

Varbūt pastnieks izmetis vēstuli miskastē,kas pēdējā laikā populāri.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu