Kārtējo reizi atlikta digitālās televīzijas lietas skatīšana • IR.lv

Kārtējo reizi atlikta digitālās televīzijas lietas skatīšana

23
Gints Ivuškāns, F64

Pirms nedēļas atliktā sēde nesākta, jo saslimis apsūdzētais; šoreiz sasirdzis cits

Rīgas apgabaltiesa kārtējo reizi atlikusi tā dēvētās digitālās televīzijas krimināllietas izskatīšanu, vēsta aģentūra LETA.

Trešdien sēdi nācies atlikt kāda apsūdzētā slimības dēļ. Arī pirms nedēļas plānotā tiesas sēde nevarēja notikt, jo bija saslimis kāds apsūdzētais, bet šoreiz veselības problēmas piemeklējušas citu apsūdzēto.

Tagad lietas izskatīšanu plānots turpināt pēc nedēļas, kad liecinieka statusā liecinās līdz galam  joprojām nenopratinātais bijušais satiksmes ministrs un politiķis Anatolijs Gorbunovs.

Par to, kāpēc Latvijā tiesas procesi notiek gadiem ilgi, (par maksu) var lasīt žurnāla “Ir” 28.janvāra numurā.

Digitālās TV krimināllietas iztiesāšanā kopš 2008.gada tiek nopratināti liecinieki, kuru kopējais skaits ir aptuveni 120. Krimināllietā apsūdzētas 20 personas par krāpšanu lielos apmēros un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielos apmēros vai ja to izdarījusi organizēta grupa, kā arī tīšām darbībām valsts amatpersonu rīcībā un valsts amatpersonu pienākumu nepildīšanu, kas izraisījusi smagas sekas.

Digitālās televīzijas krimināllieta ierosināta par VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" meitasuzņēmuma "Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs" un ārzonas kompānijas "Kempmayer Media Limited" meitasfirmas "Kempmayer Media Latvia" vienošanos, kas paredzēja vairākos posmos ieviest digitālo televīziju un Latvijā nogādāt dažādu specifisku aparatūru digitālajai apraidei. Projekta kopējās izmaksas iepriekš lēstas daudzos desmitos miljonu latu.

Neviens no apsūdzētajiem savu vainu inkriminētajos noziegumos neatzīst. Daži no apsūdzētajiem skaidro, ka nesaprot, kādus tieši noziegumus prokuratūra viņiem inkriminējusi, citi savukārt norāda uz apsūdzības nepilnībām.

Digitālās TV krimināllietu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, pamatojoties uz toreizējā satiksmes ministra Roberta Zīles iesniegumu, ierosināja 2003.gada 1.septembrī.

Komentāri (23)

mxblack 09.02.2011. 19.45

Tas tikai norāda, ka šeit zagt vajag pēc iespējas lielākā barā, jo līdz apsūdzībai cietumā nevienu neliek, tāpēc to tiesu var novilt pāris simts gadu garumā bez problemām. Tā tiktiešām ir ņirgāšanās par nodokļu maksātajiem, kurus šī kompanija aptīrīja par milzīgu summu.

+4
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 09.02.2011. 19.34

vajag kaa Nirnenbergaa , noseedinaat visus rindaa uz beņķa , tizlos un slimos pie vebkameraam cietuma lazaretees un iztiesaat paaris nedeeļu laikaa , bet pie mums to neviens nemaz neveelas , taa ir ņirgaašanaas par valsti un noraada tikai uz beztiesiskumu , 120 liecinieku , ta viņi rindaa izslimos peec tam jau var pa otru laagu pļūta*o dabuut un process ieiet bezgaliibaa…idiotisms tas tiesu ķeeķis mafijas aranžeejumaa.

+4
0
Atbildēt

1

    vaverer > Janka, Janic 09.02.2011. 22.20

    Diemžēl Latvijā vēl nav tādas tehniskas iespējas, lai gan Kriminālprocesa likums paredz iespēju veikt procesuālas darbības, izmantojot tādus tehniskos līdzekļus kā videokonference. Bet drīz tas viss būs…

    0
    0
    Atbildēt

    0

Ēriks 23.05.2017. 07.30

Nu,un ja fotogrāfam pārliecība traucē uzņemt labas lezbiešu bildes,tas nav objektīvs iemesls?Fotografēšana taču nav vienkārši knipsēšana,ja nu bildēs parādīsies negatīva psiholoģiskā attieksme pret bildējamo objektu?Vai tad meistaram nav tiesību atteikties no darba,kuru viņš psiholoģisku iemeslu dēļ nespēj kvalitatīvi veikt?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu