Jaunups: Koalīcija sākusi debates par sociālo budžetu • IR.lv

Jaunups: Koalīcija sākusi debates par sociālo budžetu

48
Lita Krone, LETA

“Vienotības” pārstāvis neuzskata, ka turpmākās konsolidācijas sarunas veicinās valdības nestabilitāti

Partiju apvienība "Vienotība" piedāvājusi Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) sākt debates par sociālo budžetu, kam ZZS arī piekritusi, tā trešdien intervijā Latvijas Radio sacīja partijas “Jaunais laiks” Rīgas domes frakcijas vadītājs un partijas “Vienotība” valdes loceklis Edgars Jaunups, vēsta aģentūra LETA.

"Viņi tam piekrīt, mēs par to diskutējam. Nav vienošanās par sociālā budžeta samazināšanu, ir diskusija," – sacīja Jaunups.

"Vienotības" pārstāvis norādīja, ka budžeta konsolidācija, par ko pašlaik notiek vislielākās debates, ir "mūsu valsts interesēs rītdienas vārdā, lai arī rītdienas budžets būtu ilgtspējīgs".

Jaunups arī atklāja, ka pirms divām nedēļām sarunās ar koalīcijas partneriem situācija budžeta izdevumu samazināšanā likusies bezcerīga, taču šonedēļ ZZS piekritusi aptuveni pusei konsolidācijas pasākumu.

Jau ziņots, ka starptautiskie aizdevēji pēc valsts budžeta projekta izvērtēšanas nolēma, ka Latvijai jāveic papildu konsolidācijas pasākumi par 50 miljoniem latu. Nedēļas sākumā koalīcijas partiju sadarbības padome vienojusies par konsolidāciju 27 miljonu latu apmērā, bet par pārējo konsolidējamo summu sarunas turpināsies.

Jaunups uzsvēra, ka turpmākās sarunas par budžeta konsolidāciju, nevarētu būt klupšanas akmens valdības stabilitātē. "Nav jēgas no valdības, kura komfortabli jūtas un tāpēc spēj pastāvēt. Pietiekami daudz esam cietuši no nestabilām valdībām," sacīja "Vienotības" pārstāvis un piebilda, ka no 10.Saeimā ievēlētajiem deputātiem labāku valdību kā šo izvēlēties nevar, tāpēc vēlamies to noturēt, kopīgi strādājot, lai pierādītu sabiedrībai, ka varam nostrādāt četrus gadus", lai pēc tam varētu atskaitīties, kas ir izpildīts un kas – nē.

Komentāri (48)

mary75 09.02.2011. 10.18

Tad, ka Vilks piedraudēja ar demisiju, tikai tad ZZS arī piekrita to 27 miļjonu konsolidācijai.
Tas liecina par to, ka uzņemties atbildību par sekām, kas iestātos, ignorējot SVF rekomendācijas, Lembergs ar savu sulaiņu komandu arī nevēlās, jo, acīmredzot, arī pats saprot, kādas būs tās sekas, un pilnīgi nepieskaitāms nav.
Un saprot šie ģēniji tikai ultimātu valodu.
UN tas arvien vairāk pārliecina par to, ka V vienīgajam ierocim cīņā ar šo te “pahanu” un viņa “šestjorku” baru jābūt pilnīgai atklātībai sabiedrības priekšā – ko, kapēc, kur pieprasa Lembergs par to, lai pieņemtu valstij svarīgus lēmumus.
Un jāstāsta tas vienkāršotā veidā, lai būtu saprotams arī ZZS elektorātam.
Varbūt, kāds nedaudz sāks domāt, par ko balso.

+21
-3
Atbildēt

10

    Roberts Gūtšmits > mary75 09.02.2011. 10.38

    To: dzeris49
    +++Tad, ka Vilks piedraudēja ar demisiju+++
    Vilks piedraudēja??? … :)))
    Common … šis mīkstmiesis nevienam neko nav spējīgs „draudēt”. Redzēju to viņa interviju – kaut kādi nesakarīgi šļupsti, kurus gan pats pēc tam atsauca (tipa – žurnālisti espot izspieduši), gan viņa partija …

    Par Lembīti un viņa sulaiņiem labāk būtu paklusējis. Jo saskaņā ar pašas Vienotības Ventspils nodaļas ļautiņu domām, šo sulaiņu svītā pašreiz ir pierakstījusies visa Vienotības spice, augstākminēto jaunpupu ieskaitot. Tas pirmkārt. Un otrkārt – krietna daļiņa no šiem kadriem paralēli Lembīša pakaļas laizīšanai (ja pieņemam tavu versiju) paralēli vēl laiza pakaļu arī Šoroša onkulim …
    FUI, cik pretīgi !!! … :)

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    Roberts Gūtšmits > mary75 09.02.2011. 10.51

    To: Nasing spešal!
    Yesss!
    Accept!
    Un varbūt sāksim ar Jēkabpils laupīšanas gadījumu, ko ? Citādi ņirga rauj, skatoties uz to, kas tur šobrīd notiek. No sērijas – „я не я и лошадь не моя” … tagad izrādās, ka melnās kases tur nav bijis un nekādu lieku naudas summu arī un tāpēc krimināllietu ierosināt nevajagot un izmeklēšanu rīkot – arī … Policists nošauts. Alfieši braukā apkārt pa valsti ar maisiem, „iekasējot” čunguru no laimētām, kuras paši arī apsargā, a viss izrādās, ka ir kārtībā ???
    To, diez, tā Mūrniece izdomāja, je kāds cits no jēlo liekuļu „atklātības apoloģētiem” ?

    +1
    -6
    Atbildēt

    0

    Roberts Gūtšmits > mary75 09.02.2011. 11.20

    To: dzeris49

    1. Tu mani atkal tāpat kā vakar satrieci ar savu neizsakāmi dziļo domu un kompetento viedokli … :)
    2. Un otrs – tavas, mīļumiņ, tavas domas, ne manējās. Tieši tu sāki runāt par Lemberga sulaiņiem un šestjorkām … :)

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

    Roberts Gūtšmits > mary75 09.02.2011. 11.26

    To: Nasing spešal!
    Kāā? Vai tad ne? Tas taču mums ir Knab darbības pamatu pamats ! Par VISĀM lietām ar politisko piesmaciņu NEKAVĒJOTIES informēt masu medijus !!! Un jo īpaši šajā jomā taču izceļas kā reize Vienotības favorīte Jutiņa, kurai nu tāda – visas kārtis rokā !! Un pat nelietīgais Vilnītis šajā gadījumā pa pirkstiem noteikti nesistu, vai ne? … :)
    Re, par savu „atentātu” Jutiņa tādu kampaņu sarīkoja, tādu kampaņu – publika katru detaļiņu, niansīti zina un karstās debatēs apspriež … A šite pēkšņi – i ne lietu neierosina, i pat nesaka vai to darīs vai ne … kaut kā tā ļoti, nu pavisam ļoti aizdomīga tā pēkšņā slepenība … ka tik vēl tie alfiešu, kuri pārāk daudz ina, kaut kur pa ceļa starp slimnīcas palātu un izolatoru „nejauši” nenokļūst kādā autokatastrofā un neaiziet bojā … Solceviešiem būs kāds pasūtījis … :)))

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    Kristaps O. > mary75 09.02.2011. 15.26

    Kurmīšonkul, kāpēc Jūs tik rupjš? Rup’š kā zirga deķis

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 09.02.2011. 12.42

    Vienotībā tai sistēmā Lembegam un PLL nav pretinieks, un noteikti zaudēs, kā tas jau redzams, bet tas, ka arī V atklātība visiem nebūt nav vēlama, arī skaidrs.
    Man, tomēr, liekas, ka ar atklātību tā vairāk iegūtu, kā zaudētu.
    Citus ieročus, kā, kaut nedaudz, piebremzētu Lembergu, es vispār neredzu.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > mary75 09.02.2011. 11.15

    @kurmītis
    Dārgumiņ, vai KNAB tagad būtu visas savas lietas jāpublisko internetā? Vajag tomēr filtrēt, kas ir politiskais diskurss un kas ir drošības/izmeklēšanas jautājumi! Tāpat arī varētu publiskot Puzes hercoga 150 sējumu lietu, lai advokāti uzreiz varētu sagatavot aizstāvību. KO vēl varētu publiskot?

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    www.vecamate.lv > mary75 09.02.2011. 11.30

    Atklātība būtu ļoti vēlama,tikai ir zināmas šaubas vai Vienotība to var atļauties.Kā vieni sāks runāt,arī otri darīs to pašu.No naudas atkarīgā politikā Vienotība ,ja arī mazāk,tāpat ir sistēmā.Ar visu izrietošo.Drosme derētu.Kā Matīsa savlaik teicās- vai tiešām neatradīsies kāds kurš sāks runāt par notiekošo patiesībā? Pagaidām nav.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 09.02.2011. 10.54

    Kurmītis – ” Un otrkārt – krietna daļiņa no šiem kadriem paralēli Lembīša pakaļas laizīšanai (ja pieņemam tavu versiju) paralēli vēl laiza pakaļu arī Šoroša onkulim …”
    ————————————————-
    Atstāsti savas seksualās fantāzijas?

    +11
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > mary75 09.02.2011. 10.40

    Piekrītu, ka vienīgā iespēja Vienotībai ir iziet uz 100% atklātību, jo Puzes hercogs nav muļķis un vienmēr zina kā atklātībā nonākušos savstarpējos darījumus prezentēt par labu sev.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

Bebrs 09.02.2011. 11.43

Jā, traki runātīgs Jaunups šorīt bija! Arī daži skaidrojumi apšaubāmi. Tāpat jāšaubās, vai tā ir tā seja, kurai paziņot Vienotības pozīciju tādos delikātos, sensitīvos jautājumos.

+12
-1
Atbildēt

0

mxblack 09.02.2011. 11.56

Nu jau pat radio reklāmās stāsta, ka tie Latvenergo plānotie nodokļi mums sakarā ar pārmērīgu elektrības tērēšanu esot mūsu interesēs, visu laiku cilvekiem jauc galvu ar gada patēriņu 1200kW/h, ka neviens iedzīvotajs par elektrību nemakša reizi gadā, bet katru mēnesi. Ja šādi konsolidē to budžetu, tad tāda valdības stabilitāte steidzīgi prasās pēc kājas spēriena, jo te arvien nekaunīgāk visa šī konsolidācija tiek uzkrauta tieši visnabadzīgākajai iedzīvotāju daļai.

+8
0
Atbildēt

3

    Pauls Puķītis > mxblack 09.02.2011. 16.51

    ‘Visur ir ļoti daudz komentu, kaut vai Dienā un citur.’

    Ak tad tāpēc kurmis atskrējis te palaist verbālo caurēju?

    Pie ” savējiem” netiek ievērtēts vai nav inčīgi?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > mxblack 09.02.2011. 12.24

    Ance
    Kāpēc maz komentāru? :) Visur ir ļoti daudz komentu, kaut vai Dienā un citur. Trāpīgi izņirgts, ka Kampars grib padarīt Latvenergo par Labklājības Ministrijas filiāli utt… :)
    Tikai pie pareizticīgajiem IRiešiem to ir maz.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    mincitis888 > mxblack 09.02.2011. 12.20

    Jā, savādi, ka tas jau tiek reklamēts, jo , liekas, vēl nekas konkrēti nav pieņemts!
    Brīnos, ka tik maz komentāru par šo! Bariss un kampars melo acīs skatīdamies, un viss rullē! Siltumniekiem arī būtu jāsāk aizdomāties par to, ka tiem 9 ļimoniem, ko cilvēki nav samaksājuši par apkuri, nāks klāt vēl daži, jo par elektrību nevar nemaksāt, bet siltumnieki pagaidīs! Un pārtikas cenas, kas notiks ar tām?

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu