Armani sociāldemokrāts • IR.lv

Armani sociāldemokrāts

16
Nils Ušakovs šļūc ar kameru kompleksa Ziemas parks trasē Mežaparkā pērn decembrī. Foto — Edijs Pālens, LETA
Sanita Jemberga

«Labais Nils» no krievu partijas ir pirmais Rīgas mērs, kas iedzīvotājiem patīk tikpat ļoti kā populārais «Ventspils sakārtotājs» Aivars Lembergs. Atklāj sociālās mājas, rīko pilsētniekiem Jāņus, mīl kaķus un ielu plāksnītes nav nomainījis pret divvalodīgām. Mazāk redzama ir Ušakova otrā seja – mērs pilnīgi nerēķinās ar opozīciju, labprātāk ieklausās nevis partijas biedros, bet gan savā padomniekā – miljonārā, un viņu apēno aizdomas par mediju ietekmēšanu. Ko īsti Nils Ušakovs pusotra gada laikā ir izdarījis Rīgā? 

Neilgi pirms Ušakova iesēšanās Rīgas mēra krēslā 2009.gada vasarā Holivudā tapa multfilma par zilonēnu Hortonu. Viņš izglāba no bojāejas ziediņā paslēpušos pilsētu, kuras iemītnieki vēlējās visu laiku tikai smaidīt un dzirdēt labas ziņas, tāpēc neticēja brīdinājumiem par katastrofu. 

Kopš Saskaņas centra (SC) uzvaras vēlēšanās Rīga ir kļuvusi līdzīga šai multenes pilsētai. Pēkšņi par to medijos ir gandrīz tikai labas ziņas. Ušakovu pozitīvi vērtē 73% rīdzinieku, un tas ir augstākais reitings, kopš domes priekšsēdētāju popularitāte vispār tiek mērīta. Kad varu pilsētā pirmo reizi pārņēma krievu partija, sākumā Nils Ušakovs izskatījās pēc pieklājīga briļļaina mazā brālīša blakus bravūrīgajam buldozeram Aināram Šleseram – LPP/LC līderim, kam koalīcijas sastāvā nācās samierināties ar vicemēra posteni. Nu Šlesers pārcēlies uz kaktu Saeimā, un Ušakovs varu Rīgā ir pārņēmis pilnībā, partneriem atvēlot tieši tik daudz, lai tie nesūdzētos. Taču viņa sasniegumu saraksts Rīgā nav tik viennozīmīgs, kā vedina domāt pozitīvais tēls. 

Bemhens rullē 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu