Ulmanis atbalstīs Zatleru vēl vienam termiņam • IR.lv

Ulmanis atbalstīs Zatleru vēl vienam termiņam

20
Mārtiņš Zilgalvis, F64

Eksprezidents darba grupu prezidenta vēlēšanu procesa vērtēšanai vēlētos nepartejisku

Eksprezidents, apvienības "Par labu Latviju" (PLL) valdes priekšsēdētājs Guntis Ulmanis Valdi Zatleru vēlas redzēt Valsts prezidenta amatā uz vēl vienu termiņu, tā Ulmanis pavēstīja piektdien intervijā Latvijas Radio, vēsta aģentūra LETA.

Ulmanis balsošot par Zatleru, "tā ir mana pārliecība un nostāja, vērojot viņa darbus". Eksprezidents sacīja, ka apvienībā vēl nav bijusi diskusija par prezidenta amata kandidātiem, taču viņš uzskata, –  "ja ir prezidents un viņš dara labus, par viņu ir jāiestājas".

Ulmanis piebilda, ka vēlētos, lai Zatlers iespējami ātrāk definē savu nostāju jautājumā par kandidēšanu vai nekandidēšanu Valsts prezidenta amatam uz vēl vienu termiņu. "Visu cieņu pašreizējam prezidentam, bet man liekas, ka viņam vajadzētu, lai tauta un deputāti nemulst, savu nostāju definēt ļoti precīzi," sacīja eksprezidents.

Komentējot Saeimas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas (JL, “Vienotība”) ieceri parlamentā izveidot darba grupu Valsts prezidenta ievēlēšanas procesa vērtēšanai, Ulmanis sacīja, ka neesot saņēmis konkrētu priekšlikumu. "Jāredz, kāda ir tās būtība. Ja komisija būs ar partejisku nostāju, būtu grūti tajā darboties. Ja vēlme ir informēt sabiedrību, tā atkal ir cita lieta," sacīja Ulmanis.

Jau vēstīts, ka šovasar beidzas Zatlera pilnvaru termiņš. Prezidents gada pirmajā pusē ieplānojis reģionu apmeklējumus, lai, iespējams, spodrinātu savu tēlu sabiedrības acīs. Taču, tā kā prezidentu ievēl 100 tautas kalpi Saeimā un valdošās koalīcijas veidotājai ''Vienotībai'' jau ir divi augstākie amati valstī – parlamenta un valdības vadītāji, politikas lietpratēji norāda, ka valsts galvas kandidatūras izvēle galvenokārt būs otrās koalīcijas partneres ZZS ziņā. Par iespējamiem kandidātiem neoficiāli minēti vides un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis un bijušais Saeimas priekšsēdis, ventspilnieks Gundars Daudze. Zatlers pagaidām nav atklājis, vai kandidēs uz nākamo prezidentūras termiņu.

Komentāri (20)

Una Grinberga 04.02.2011. 14.02

Vai mēs tagad katru dienu uzzināsim katra Saeimas deputāta viedokli? Ja nē, tad kādas privliēģijas ir deputātam Ulmanim?

+3
-2
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 04.02.2011. 23.06

Ko teikt par Godmaņa nominēšanu premjera amatā, krievu balagāna dalībnieku uzaicināšanu Rīgas pilī, krievu banģjugana un čekista pieņemšanu par savu uzraugu, braukšanu uz Maskavu kopā ar Polijas prezidenta slepkavu un WWII kara noziedzniekiem godināt cilvēces ienaidnieku No1, latviešu tautas bendi, Staļinu 9. maijā, seperātu sarunu vešana ar ienaidnieku?

+1
-1
Atbildēt

0

snjuu 04.02.2011. 21.15

1% ir.
=
Īsti nesaprotu uzbraucienus Zatleram. Jā, Zoo bija nesmuki un pateicības arī, bet kopš šamējais ir prezidents tādu lielu muļķību vai cūcību nav bijis (varētu varbūt pārmest, ka laikus neatlaida iepriekšējo Saeimu).

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu