Lužkovs nav atteicies no vēlmes iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā • IR.lv

Lužkovs nav atteicies no vēlmes iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā

55

Bijušais Maskavas mērs vēlas glābt Jelgavā uzbūvēto "AMO plant" rūpnīcu

Bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs joprojām nav atteicies no vēlmes iegūt uzturēšanās atļauju Latvijā,"protams, ka ne. Vai tad jūs nezināt, kāds es esmu pēc rakstura?" intervijā laikrakstam "Diena" saka Lužkovs.

Uz jautājumu, kādēļ tieši Latvijā viņš vēlas iegūt uzturēšanās atļauju, Lužkovs atbild: "Latvija pati aicināja cilvēkus ierasties, saņemt uzturēšanās atļauju, sagādāt investīcijas un palīdzēt Latvijai pacelt ekonomiku. Vai tad tas nav gana labs iemesls? Uzturēšanās atļauja man nav pašmērķis. Tā ir iespēja paplašināt savas darbības robežas pēc aiziešanas no mēra amata. Esmu kļuvis brīvāks, lai darbotos biznesā, saimniecības lietās. Šajā jomā man ir lielāka pieredze nekā politikā, jo pirms ievēlēšanas par Maskavas mēru es 28 gadus nostrādāju augstos amatos ķīmiskās rūpniecības nozarē."

"Latvija ir izdevīgāks variants. Šeit faktiski nav valodas barjeras, man ir saprotama cilvēku mentalitāte, Latvijas ekonomikai nepieciešamas investīcijas. Latvijā īstenot daudzus projektus ir interesantāk nekā Centrāleiropas un Rietumeiropas valstīs, " pauž Lužkovs.

Lužkovs atklāj, ka, iegūstot uzturēšanās atļauju, viņš glābtu Jelgavā uzbūvēto “AMO Plant” rūpnīcu. “Kamēr biju pilsētas mērs, Maskava ieguldīja "AMO Plant" rūpnīcā vairāk nekā 30 miljonus dolāru. Uzbūvēta perspektīva rūpnīca, un mans uzdevums ir jau jaunā lomā veicināt tās attīstību. Es vēlos glābt "AMO Plant", jo tā ir skaista rūpnīca," pauž bijušais mērs.

 "Ticiet man – kad es pieņēmu lēmumu būvēt Jelgavā automontāžas rūpnīcu, tas nebija uz emocijām balstīts lēmums. Tas bija saimniecisks lēmums, un esmu pārliecināts, ka nāks par labu gan Latvijai, gan Krievijai," sacījis Lužkovs.

Iekļaušanu "melnajā sarakstā" Lužkovs uzskata par pārpratumu. "Starp citu, es vēl aizvien neesmu saņēmis šo lēmumu, kas sacēlis tik lielu traci. Neesmu pārliecināts, ka tas ir nevainojams no juridiskā viedokļa," pauž odiozais politiķis, noraidot, ka būtu slikti izteicies par Latviju. "Jā, es izteicos bargi, bet tas bija par krievvalodīgo iedzīvotāju stāvokli. Vai tad man nav tiesību paust savu viedokli? Daudziem tas nepatika. Kā pilsētas mēram man bija jāpauž ne tik daudz savs, cik sabiedrības viedoklis."

Jau vēstīts, ka Lužkovs ieguldījis 200 000 latu "Rietumu bankas" subordinētajā kapitālā, kā arī iegādājies īpašumu Jūrmalā, līdz ar to formāli izpildot imigrācijas likuma prasības, kas ļauj pieteikties uzturēšanās atļaujām. Tomēr drošības dienesti Lužkovu iekļāvuši "melnajā sarakstā", iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL, "Vienotība") iepriekš skaidroja,ka tas tādēļ, ka Lužkovs nemīl šo valsti.

 

Komentāri (55)

dace_ampermane 04.02.2011. 10.40

Lužkovs ar īstu lielnieku nekaunību laužās iekšā Latvijā. Es nemaz neesmu pārliecināts ka viņš nepiepildīs savu vēlēšanos. Viņš zin gana labi, ka te nav ne Somija, ne Igaunija. Mums Rīgā ir Maskavas nams, Barklaja de Tollī piemineklis, Novaja volna, mat na ulice un Maskavas orientācija. Latvijas pasi jau daudzi ir nopirkuši, tā kā Lužkovam nemaz neizskatās bezcerīgi. Tam ko saka Linda Mūrniece viņš nepiegriež nekādu uzmanību.

+14
-3
Atbildēt

0

kkristaps 04.02.2011. 10.23

Mentalitāte patiešām ļoti līdzīga: žiperīgākie zog visu, kas nav piesiets, bet bļabinošie ēzeļi guļ uz pečkas, kasa nemazgātos vēderus un gaida, ka valdība uz porcelāna telēķa ar zelta maliņu pienesīs klāt fazāna cepeti vīna mērcē. Pārējā iedzīvotāju daļa jau ir pametusi valsti vai pilnīgi norobežojusies no tās. Tā kā you are welcome mister Lushkoff in pseudo-European state with asian mentality.

+9
-2
Atbildēt

0

lebronj2356 04.02.2011. 09.44

Ne nu jā, Anglijā jau nav uz katra kakta krievu valoda, Latvijā šādi ļoti komfortabli jūtas…korupcija arī ievēroajama, ne tāda kā KF, bet uz to pusi + vēl padomiskā mentalitāte saglabājusies…..Mjā

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu