Stārastes medaļu piešķirs arī Mārtiņam Freimanim • IR.lv

Stārastes medaļu piešķirs arī Mārtiņam Freimanim

26
Margaritas Stārastes medaļa. Publicitātes foto

Par ieguldījumu izglītībā apbalvos mūžībā aizgājušo matemātiķi Jāni Menci

Mākslinieces Margaritas Stārastes medaļa šogad tiks piešķirta nesen mūžībā aizgājušajam mūziķim Mārtiņam Freimanim un matemātiķim Jānim Mencim, informē aģentūra BNS. Apbalvojumu saņems arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Kardioloģijas un kardioķirurģijas klīnikas vadītājs Aris Lācis un mākslinieks, dzejnieks un grāmatu izdevējs Jāzeps Osmanis.

Lācis apbalvojumu saņems par lielo ieguldījumu bērnu sirds slimību ārstēšanā, Osmanis – par ieguldījumu bērnu literatūras attīstībā un popularizēšanā.

Medaļa par mūža ieguldījumu matemātiskās domāšanas un iztēles veidošanā bērniem vairākās paaudzēs tiks piešķirta matemātiķim, Latvijas emeritētajam zinātniekam mācību grāmatu autoram Mencim, kurš 97 gadu vecumā 31.janvārī aizgāja viņā saulē.

Savukārt 27.janvārī 33 gadu vecumā mūžībā aizgājušajam māksliniekam un mūziķim Mārtiņam Freimanim balvu piešķirs par nesavtīgu darbību Latvijas jauniešu garīgās kultūras attīstībā.

Nodibinājums "Kārļa fonds" Margaritas Stārastes medaļu šogad pasniegs otro reizi, pērn to saņēma pati māksliniece. Margaritas Stārastes medaļu veidojis medaļu mākslinieks Jānis Strupulis. Tā tiek piešķirta katru gadu rakstnieces dzimšanas dienā ar "Kārļa fonda" un "Ziemupes Ziemassvētku vecīša biroja" atbalstu par ieguldījumu bērnu problēmu risināšanā, mecenātismu, aktīvu darbību bērnu labā vai dzīvības glābšanu.

Stārastes balvas pasniegšanas komisijā ir grāmatas par Stārasti "Mūžs kā pasaka" autore Lija Brīdaka, Stārastes mazdēls Nils Erdmanis, izdevniecības "Zvaigzne ABC" latviešu valodas, literatūras un mākslas redakcijas vadītāja Zaiga Lasenberga un "Ziemupes Ziemassvētku vecīša biroja" vadītāja Liene Glezere.
Māksliniece un bērnu grāmatu autore Margarita Stāraste dzimusi 1914.gada 2.februārī.

Komentāri (26)

Agnese Lûse 03.02.2011. 15.02

Rodas tāda sajūta ka Latvija ir pirmā vietā medaļu piešķiršānā pēc nāves.. Kapēc mēs dzīvu cilvēku nespējam novērtēt un pateikt viņam Paldies ?

+4
0
Atbildēt

1

    Janka, Janic > Agnese Lûse 03.02.2011. 18.18

    … piekriitu , tas no boļševiku laikiem , tad daudziem deva medaaļus peec tam kad dabuuja lodi pieree , ja bija varoniigi staaveejis par impeeriju , bet mees jau aizmirstam visu labo ko cilveeks dariijis ja paaraak ilgi nodziivo , jebšu mirst peekšņi negauidiiti , jo veel tam par jaunu , taa luuk.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu