Juristam Džeriņam divi gadi cietumā • IR.lv

Juristam Džeriņam divi gadi cietumā

22
Jurists Edgars Džeriņš. Autore: Ieva Čīka, LETA

Pēc pilna sprieduma teksta publicēšanas lēmumu var pārsūdzēt

Rīgas apgabaltiesa trešdien atzinusi par vainīgu 2200 latu kukuļa piesavināšanās un kukuļdošanas lietā apsūdzēto juristu Edgaru Džeriņu un piespriedusi viņam reālu divu gadu brīvības atņemšanu, vēsta aģentūra LETA.

Rīgas apgabaltiesa šo lietu skatīja apelācijas kārtībā. Prokuratūra uzskatīja, ka Džeriņš 2006.gadā pretlikumīgi saņēmis 2200 latu, lai tos nodotu Rīgas domes amatpersonām. Jurists naudu piesavinājies, tādējādi apzināti maldinot naudas devēju Gunti Gardu.

Džeriņš aģentūrai LETA iepriekš apgalvoja, ka pret viņu vērstajā apsūdzībā saskatāmas vairākas nepilnības. Viņš savu vainu neatzīst. Pēc jurista iepriekš teiktā, Garda esot izmantojis vecu cilvēku uzticēšanos, izkrāpjot viņiem dzīvokli un pretī solot par 1000 latu iekārtot pansionātā. Savus solījumus Garda neesot izpildījis, bet dzīvokli jau pārdevis.

Pēc dzīvokļa pārdošanas vecie ļaudis nav atstājuši mitekli, bet jaunie saimnieki neesot varējuši uz to pārcelties, tādēļ sākuši tiesas procesus. Džeriņš tiesā pārstāvējis jaunos īpašniekus, tādēļ izprasījis visus nepieciešamos dokumentus un secinājis, ka notikusi krāpšana.

Jurists iepriekš apgalvoja, ka viņa rīcībā ir arī Gardas rakstīts dokuments, kurā apliecināts, ka Garda saņēmis 12 400 ASV dolāru (toreiz – aptuveni 7328 latus) un sola atbrīvot dzīvokli, bet iemītniekus – iekārtot pansionātā.

Džeriņš atzina, ka ar pretējās puses pārstāvjiem bija panākta vienošanās atsaukt prasību, ja vecie ļaudis tiks iekārtoti pansionātā. Tādēļ Džeriņš, iepazīstoties ar Rīgas domes sniegto atteikumu par iekārtošanu pansionātā, gatavojies jau iesniegt prasību Administratīvajā rajona tiesā, kurā, viņaprāt, būtu arī uzvarējis, taču pēc tam sekojusi jurista aizturēšana.

Džeriņš plašākai sabiedrībai kļuva pazīstams, kad aktīvi iesaistījās lietās, kas saistītas ar ceļu satiksmes noteikumiem un to interpretāciju.

Komentāri (22)

anete_raugule 02.02.2011. 21.35

Matemātikas uzdevums 3.klasei – ja džeriņam par 2200 ls jāatsēž 2 gadi, tad cik ilgs cietumsods jāpiespriež:
1) 3 miljonu lietā
2) Bērnu slimnīcas lietā
3) digitālgeitā?
tālāk katrs pats var izdomāt savus piemērus

+7
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 03.02.2011. 08.24

lielaas zivis ir viltiigas un apeed mazaas zivis ( iestum aiz resteem) …

+1
0
Atbildēt

0

Iluta Jurēviča 03.02.2011. 13.06

Kā var pret pretlikumīgi piesavināties kukuli? Vai kukuli dot ir likumīgi un par to ir jādod žetons? Bet ja, cilvēks ir novērsis likumpārkāpumu – kukuļdošana tāda ir – tad ir jāsēž cietumā! Kā tas kroplis – kukuļotājs ir pierunājis prokuratūrā uzsākt šo lietu? Tad jau Latvijas tiesa ir apliecinājusi, ka kukuli dot ir likumīgi – tas gan ir precidents!

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu