Papīra un krāsu aviācija • IR.lv

Papīra un krāsu aviācija

6
Artūra Broka (pa kreisi) un Hermana Jakuškas tipogrāfija United Press pērn Eksporta balvu saņēmusi, stingri sadalot darbus un precīzi izvēloties eksporta tirgu. Foto — Andrejs Terentjevs, F64
Antra Ērgle

Apvienojot divus uzņēmumus, United Press Poligrāfijas grupa strauji izvirzījusies starp nozares līderiem un gandrīz visu produkciju eksportē 

Drukas iekārtas ir kā lidmašīnas – jo retāk stāv dīkā, jo vairāk nopelna, saka United Press ražošanas zara kopējs, valdes priekšsēdis Hermans Jakuška. Viņš ir poligrāfijas veterāns, kopš 1992.gada vadījis paša veidoto tipogrāfiju Indriķis. 2007.gadā tā apvienojās ar drukas pakalpojumu starpniekiem – Artūra Broka drukas brokeru firmu, kas Latvijā izvietoja Norvēģijas klientu pasūtījumus, un pārtapa par United Press. Kompānija galvenokārt iespiež žurnālus un 95% no savas produkcijas eksportē. 

Kad vairākums šļūca pa ekonomikas lejupslīdes kalniņu, United Press kāpa augšup – apgrozījums audzis no pusmiljona 2007.gadā līdz 2,2 miljoniem latu pērn. Šogad plānoti 3,5-4 miljoni, kas ierindotu United Press Latvijas poligrāfiķu piecniekā. 

Dzemdību namā un cietumā 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu