Kārtējo reizi atlikta digitālās TV lietas izskatīšana • IR.lv

Kārtējo reizi atlikta digitālās TV lietas izskatīšana

27
Gints Ivuškāns, F64

Nedēļu vēlāk sēde pārcelta apsūdzētā slimības dēļ

Kāda apsūdzētā slimības dēļ Rīgas apgabaltiesa atlikusi tā dēvētās digitālās televīzijas krimināllietas izskatīšanu, vēsta aģentūra LETA. Trešdien plānotajā tiesas sēdē bija paredzēts liecinieka statusā turpināt uzklausīt bijušo satiksmes ministru un politiķi Anatoliju Gorbunovu.

Kā iepriekš pastāstīja advokāts Jānis Rozenbergs, Gorbunova liecības tiesa sāka uzklausīt jau 26.janvārī, bet, tā kā vienam no procesa dalībniekiem veselības stāvoklis liedz pārāk ilgi atrasties sēdus, politiķa pratināšana todien ilgi neturpinājās.

Par to, kāpēc Latvijā tiesas procesi notiek gadiem ilgi, (žurnāla abonenti) var lasīt žurnāla “Ir” 28.janvāra numurā.

Digitālās TV krimināllietas iztiesāšanas ietvaros kopš 2008.gada tiek nopratināti liecinieki, kuru kopējais skaits ir aptuveni 120. Krimināllietā apsūdzētas 20 personas par krāpšanu lielos apmēros un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, ja tas izdarīts lielos apmēros vai ja to izdarījusi organizēta grupa, kā arī tīšām darbībām valsts amatpersonu rīcībā un valsts amatpersonu pienākumu nepildīšanu, kas izraisījusi smagas sekas.

Digitālās televīzijas krimināllieta ierosināta par VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centra" meitasuzņēmuma "Digitālais Latvijas radio un televīzijas centrs" un ārzonas kompānijas "Kempmayer Media Limited" meitasfirmas "Kempmayer Media Latvia" vienošanos, kas paredzēja vairākos posmos ieviest digitālo televīziju un Latvijā nogādāt dažādu specifisku aparatūru digitālajai apraidei. Projekta kopējās izmaksas iepriekš lēstas daudzos desmitos miljonu latu.

Neviens no apsūdzētajiem savu vainu inkriminētajos noziegumos neatzīst. Daži no apsūdzētajiem skaidro, ka nesaprot, kādus tieši noziegumus prokuratūra viņiem inkriminējusi, citi savukārt norāda uz apsūdzības nepilnībām.

Digitālās TV krimināllietu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, pamatojoties uz toreizējā satiksmes ministra Roberta Zīles iesniegumu, ierosināja 2003.gada 1.septembrī.

Komentāri (27)

juhans 02.02.2011. 19.55

“…bet, tā kā vienam no procesa dalībniekiem veselības stāvoklis liedz pārāk ilgi atrasties sēdus, politiķa pratināšana todien ilgi neturpinājās…”
Dīvaini gan. Ir dzirdēts un lasīts, ka šur tur ārzemēs liecinieku liecības, ja tas ir nepieciešams, tiem, kaut vai guļot uz nāves gultas, ieraksta videokamerā un pēc tam pēc vajadzības izmanto tiesas sēdē. Vai Latvijā tas nav iespējams?

0
0
Atbildēt

0

janazakovica 02.02.2011. 19.52

linca tiesa varetu nodarboties ar siem tautas naudas izzadzejiem.

0
0
Atbildēt

0

mxblack 02.02.2011. 14.56

Protams, protams. Šajā lietā ir iejaukti pārak redzami un pazīstami personāži, tāpēc jebkurš iemesls ir labs lai to visu novilcinātu pēc iespējas ilgāk, kamēr vairs nebūs ko tiesāt, tāpat kā Lemberga lietu. Un ja to nevarētu novilcināt, tad Saeima steidzamības kārtā pieņemtu jaunus likumus, lai tiesas nenotiktu. Savējie savējos aizstavēs vienmēr, jo kas zin, varbūt nākotnē šie tiesās viņus. Nelietības dara viņi visi, maksājam mēs. Ne jau mums šī valsts ir veidota, bet priekš tiem kuri ir pie siles.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu